CarGo: Sastanak sa Vladom ili krećemo u proteste

Ostavite komentar


  1. Bravo! Borite se protiv korumpirane i mafijaske drzave. Mi cemo vas podrzati. Nas je ipak vise!

    1. Marko, nekad bilo, ovo danas je druga Srbija, njih je sad vise. Zato narod i bezi odavde.

  2. Prvo i osnovno je da se registrujete kao taksi udruženje i plaćate porez na taksi usluge. Videli ste šansu da se priključite protestima, jer Vas nema ni za jedan mini bus, ali narod će odlučiti o tome, a ne ulica.

    1. Mislis da placaju porez kao taksisti ili sam te pogresno razumeo,posto taksisti ne placaju porez…a da i saobracajna skola…

    2. Njihov je rad transparentan,samim tim što usluge možete platiti jedino karticom. Nema laži,nema prevare. Jasno je zašto smetaju taxistima-usluga im je bolja,unapred se zna cena vožnje,ruta…kada uđem u taxi vozilo nikad ne znam da li će me odrati taxista ili vozikati da nagura kilometražu. Samo napred Car go. Stop taxi mafiji,sprezi vlasti i kriminala.

      1. Gospođice Branka slažem se sa Vama da je napredna tehnologija uslov napretka civilizacije, ali da li bi cena usluge Car:go bila na sadašnjem, nižem, nivou da je kompanija registrovana za vršenje taksi usluge po zakonu o saobraćaju, a ne kako je sada registrovana po zakonu u turizmu? Onda treba dozvoliti i legalnim taksistima i taksi udruženjima da se registruju po zakonu u turizmu, gde je porez minimalan, pa će i njihove usluge biti jeftinije. Međutim, niko ne brine da legalni taksisti od svog posla izdržavaju porodicu, a da je vozačima Car:go ovo dodatni izvor prihoda uz već postojeći kojeg obavljaju.

        1. CAR.GO je slično uberu i tu država trpi velike gubitke što je bitno za razvoj saobraćajne infrastrukture.
          I sve mi se čine da je to izmislio neki papan sa ciljem slabljenja ekonomije države ili neko bez mozga ili neprijatelj.

  3. Zasto li se ovi taksisti bune, zbog konkurencije na ulici? A to sto vozaci CarGo firme, koji prevoze putnike I to se ne zove prevoz vec pomoc na putu, nemaju nikakve diplome ni zvanja pa to nema veze. Za sve ima objasnjenje na internetu, postoji navigacija, google translate … I imaju zamislite aplikaciju umesto da koriste telefonski poziv. Pa oni su zaista inovantni ipotrebni ali u nekoj banana drzavi, ne ovde. Pa svako taksi udruzenje radi uporedo kako na telefonski pozov tako I preko aplikacije pa ko kako voli. Uostalom hajde da se napravi udruzenje gradjana pravnika I neka rade advokatski posao. Da li ce to advokati da dozvole? Mozda udruzenje gradjana za pomoc bolesnima pa neka rade uporedo sa lekarima. Za sve simptome postoji dijagnoza I terapija na internetu, sta ce nekome skola za to. Posavetujte Miroljuba Petrovica neka napravi neko udruzenje pa neka radi, niko mu nista nece moci. Pustite ljude da prodaju robu ispred prodavnica, jeftinjiji su I zdrava konkurencija onima koji placaju sve dazbine drzavi. Ko je lud neka sve odradi po zakonu a ovi drugi… pa uvek ima rupa u zakonu. Neka taksista, neka rade sestomesecne preglede, estetske preglede, proveravaju taksimetre u zavodu za mere I dragocene metale, neka osiguravaju putnike, placaju TX tablice, neka ih komunalna policija presrece na svakom cosku a ovi koji su otkrili toplu vodu odnosno aplikaciju neka rade opusteno.

Ostavite komentar


Ekonomija

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman 10

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman

Pritisak Bezbedosno informativne agencije (BIA) na seljake je ogroman i nezabeležen od 1945. godine, kada su komunisti došli na vlast i počeli obračun s političkim i ideološkim neistomišljenicima, rekao je danas FoNetu Predrag Veljković iz Udruženja proizvođača mleka i stočara Šumadije i Pomoravlja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.