Od 8. decembra ove godine do 20. januara naredne, iz Niša će biti organizovani čarter letovi do švajcarskih gradova Ciriha i Ženeve, a planira se da posle tog roka na ovim relacijama bude uvedena redovna avio linija, saopšteno je juče na na niškom aerodromu „Konstantin Veliki“.


Seriju čarter letova pripremila je agencija Feral travel u saradnji sa švajcarskom kompanijom Darvin erlajn. Do 20. januara na ove dve linije pet puta sedmično leteće avioni „SAAB 2000“ sa 50 mesta, koji lete na visini od 9.500 metara brzinom od 750 kilometara na čas i predstavljaju letelice poslednje generacije turboprop aviona. Cena karte iz Švajcarske prema Nišu iznosiće 285 švajcarskih franaka, a iz Niša prema Švajcarskoj 255 franaka, dok će povratna karta za odrasle koštati 395 švajcarskih franaka, kazao je predstavnik Feral travela Dragan Davidović.

Na konferenciji za novinare Davidović i direktor niškog aerodroma Dragan Bugarinović kazali su da je „plan“ da se posle 20. januara na ovim relacijama leti tri puta sedmično, ali na redovnoj liniji. Komercijalni direktor Darvin erlajna Kristijan Šnajder najavio je mogućnost da se u vansezoni uvede avion sa većim brojem sedišta da bi se postigle konkurentne cene karata.

Feral travel i Darvin erlajn podelili su rizik u ovom poslu i računaju da će on biti isplativ ako po letu u proseku bude 40 putnika. U regionu oko ciriškog i ženevskog aerodroma živi od 200.000 i 250.000 građana poreklom iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari