Čeka se premijer za minimalac

Odluka o minimalcu na sednici Socijalno-ekonomskog saveta

Ostavite komentar


  1. Pa da, ako neko zna kako se živi od minimalca to je premijer. Evo sebi je smanjio platu, pa sad ima 900 eura platicu i uspeva iz nje da namiri i račune i alimentaciju, i školarinu za dečicu u privatnim školicama (koje su veće nego školarine na inostranim fakultetima) i za Bajdenove opanke ima para, i za vodu koju pije na konferencijama za štampu, i za putovanja po svetu….sve to premijer uspeva da finansira svojom platicom. A nama smrtnicima neće da otkrije tajnu kako uspeva. Podeli, Vučiću, sa svojim narodom taj kamen mudrosti tj te ugovore sa Arapima, javne nabavke, direktne pogodbe, provizijice….Dok ne bude kasno.

  2. Za sve se čeka svemogući premijer. Koliko li smo mi srećna nacija što imamo tebe za premijera! Oh svemogući Oco nauči nas sportu, ekonomiji, kulturi i genetici! Bez tebe smo paralisani, slepi i gluvi… voljeni Vođo. Do tad naravno svi poslovi u državi stoje, ali ti ustaješ rano pa ćeš naći vremena za svaku odluku i time nas zaštiti od našeg neznanja i greha.

  3. Predstava za budale se nastavlja . Ceka se Vucic a bice kako MMF odluci . Gospodo u okupiranoj Srbiji okupator odlucuje kako ce narod ziveti . Sindikati ? To je skup jajara koji su UVEK radili protiv svog clanstva .

  4. Radnici koji primaju minimalac su najstabilinije biracko telo naprednih radikala. "NJihov" premijer ce napraviti neku mucnu facu i na njihovo "hljeba, hljeba, gospodaru, ne vidjesmo davno hljeba" dobiti "spektakularnu" povisicu od 1,22 dinara. Sin njihovog vodje za jedno osrednje lumpovanje po splavovima potrosi njihov cak i uvecani minimalac, obaska troskovi drzavnog obezbedjenja koje nam brani tako impozantnu personu.

  5. Mala je cena od 13o dinara za sat rada, treba da je oko 145 dinara što bi bila sredina izmedju zahteva sindikata i predloga poslodavaca.

  6. Kamo srece da svi prionemo na zajednicki cilj i sto pre normalizujemo drzavu. Onda ce i minimalac i sve drugo biti na mnogo zavidnijem nivou

  7. Sidikalci znaju svoj posao, država svoj. Nema razbacivanja, pa nismo valjda zbog toga štedeli? Sve u granicama dozvoljenog.

  8. Mislim da ne treba spekulistai, već sesti za sto i dogovoriti ono što je u interesu i jedne i druge strane. Dakle i sindikata i poslodavaca i naravno države na prvom mestu.

  9. Od nečega se mora krenuti da bi za par godina ,prateći ovaj trend ,ipak situacija bila puno optimističnija

  10. Oni sa vecim primanjima i ne treba da dobiju povecanje ili minimalno u odnosu na druge.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.