Cena gasa ide ka nula evra: Srbija će skuplje plaćati ruski gas od berzanske cene u EU

Ostavite komentar


  1. Čini mi se neobičnim da u ovolikoj meri uživate u populističkoj kampanji kojom EU pokušava da sanira probleme sa kojima se suočava. Da, evropska skladišta gasa su puna, ali to nije dovoljna količina ni za trećinu zime! Onih „desetak“ tankera koje pominjete nisu dovoljni ni za jedan dan evropske potrošnje. Ovaj „trik“ sa zamrzavanjem cene gasa ima ulogu da omogući evropskim medijima da iskoriste priliku i intenzivnom kampanjom obuzdaju narastajuće nezadovoljstvo gradjana. Medjutim, upotrebni rok ove kampanje nestaje sa prvim hladnijim danima, kada će se i evropska administracija suočiti sa stvarnim stavom svojim gradjana. Tada ćemo videti stvarne mogućnosti evropske energetske zajednice, ali i stabilnost vladajućih struktura u mnogim evropskim zemljama.

  2. Umesto cene „ako“ i cene „sada“, neko nas ubeđuje da je bolje da smo odabrali da plaćamo cenu za „ako“? Super.

  3. Spot market je varljiv. Jučer se gas mogao dobiti gotovo besplatno, pod uslovom da imaš skladište kapacitete za prekrcaj u LNG terminal.

  4. Ovaj text je na nivou Treceg oka. Trenutni kapaciteti svih brodova za prevoz tečnog gasa, koji postoje na planeti, su dovoljni da prevezu 3% potreba EU korisnika.

  5. Dosadni ste vise sa pljuvanjem vlasti. Ove price o besplatnom gasu su glupisti.
    I da,bolid formule 1 u nekom momentu ide 0 km/h….

  6. Po ovom ruskom uposleniku, nije Rusija u problemu što nema kome da proda gas i Gasprom propada, nego je EU u problemu što ne zavisi od Rusije, ha ha ha, kakav demagog!

  7. Kakav je ovo glupost. Pa odakle taj gas na evropskoj berzi? To je samo papir. Gasa oni nemaju. Naravno da kosta 0 evra kada ga nema.

  8. N1 više ne zna kako da pljuje po Vučiću pa lupetaju o ceni gasa.
    Čekam da cena ode u minus pa ako kupim gas da mi plate kada ga preuzmem

  9. Ne samo sto je cena nula, nego, još daju i subvenciju po BTU, svako povećanje kupljene količine za 10%, povećava subvenciju na exponent n+1, isplata odmah na keju, ili u maloprodaji, na pumpi. Ko neće da kupi pod tim uslovima, biju.

  10. Kod nas se dešavaju neverovatne stvari mi uvek plaćam sve skuplje od hrane pa do gasa a plate nisu ni približne platama u Evropi.

  11. Pametni ponekad uce od istorije, sa Turcima i sa Rusima nikad niceg dobrog. Ali vinznate bolje

  12. Sada je trenutak da se uvede gas i da se konačno ogrejemo k’o ljudi. Uz malo srece jos ce nam i platiti sto ga trosimo.

  13. Vas treba zabraniti,pa.tu priču deci u vrtiću ispričati ne bi vam poverovali,kreteni

  14. Autor teksta je pokazao elementarnih nepoznavanje problematike o kojoj piše. Jedno je LPG a drugo Zemni gas koji se distribuirati gasovoda. Odavno nisam veću glupost pročitao…ulepša mi je dan

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.