„Pokosio sam 30 ari maline, ako se ovako nastavi pitanje hoće li se i proizvoditi u Srbiji“: Hoće li biti povećanja cena maline i od koga to zavisi?

Ostavite komentar


  1. Jednu godinu namame pa tri godine beru kajmak a proizvođač neka nađe svoju matematiku u toj igri . . .

  2. Lepo su živeli uz veoma malo rada. Hteli smo promene i dobili smo ih, socijalizam je mrtav. Sada tržište određuje cenu i nema im spasa.

  3. Dragi moji,
    Izvinite, razumem vašu muku, ali moram da vam kažem da ih vaša upozorenjane interesuju. Njih ne zanima malina, oni i žele da propadne. Jer njih zanima vaša zemlja, njihoove gazde žele rudnike, minerale, jeftinu radnu snagu…Njima je u interesu da ne budete solidni, solventni, gazde na vašem imanju. Njima treba vaša zemlja i vaša radna snaga i to što jeftinije…

  4. Svi vi bi da sefujete i da ste gazde , hladnjacari sefuju , zemljoradnici sefuju boranija radi ali ne za te pare koje navodite e drugari doslo vreme da i vi radite !

  5. Tema krajnje neinteresantna , sa Srpskom malinom je zavrseno a samim tim i sa velikim brojem ozbiljnih hladnjaca.Kasno je za sve!!

  6. Samo devalvacija dinara u odnosu na euro može da dovede do jeftinije maline u eurima i konkurentnije na tržištu,a malinarima više dinara 300-350 po kilogramu.

  7. 20 godina se bune , za to vreme su mogli bar 10 malinara da se udruze i da kupe hladnjacu,
    u srbiji ako ne zatvoris proces nadrljao si

  8. Da li neko moze konkretno da kaze koja je cena maline na svetskim berzama. Naravno, smrznuta malina, jer se nasa kao takva prodaje, a ne sveza

  9. Mora da se malinari naviknu da nema vise od jedne sezone malina novac za manji stancic u Beogradu, nova kola… kao pre jedno 5 i vise godina.

  10. Ako ih je bacio,zašto su onda skupe,zašto nije dovezo na pijace i prodavao za normalnu cenu.

  11. To se ne baca, već se odnese na onkologiju (naročito na dečje odeljenje), u sirotište, svratište, dnevni boravak za beskućnike, domove za stare. Sve fotografiše i zatrpaju time društvene mreže, kada nam je Vučićeva država već svima (osim naprednjacima) najgora maćeha.

  12. Pre par godina sam na svakoj pijaci kupila barem pola kile Malina,ove godine do sad sam jednom kupila polar kile ne zato sto nisam htela vec zato sto je cea astrnomska.Neznam gde ima kilogram malina za 250 din kada cetrt kile na pijaci kosta toliko.

  13. Uhhh da je iskrce da ne kmece pa zar oni misli da ce drzava propasti bez maline boze svasta

  14. Pa za cenu se pita Vučićević glavni vučićev promoter.Pre nekoliko godina domaćin (poštenjačina kao predsednik) zaradio blizu 2.miliona evradi od otkupa.Nema od ove države nikakve vajde običan čovek već samo sluge velikog gazde.Svakog dana po neki lopovluk njegovih o koji naravno be budu kažnjeni jer od te krađe procenata se zna kome ide.Pa jedan njihov (do juče golja vozao jugo lom ) a danas tri auta nova kuća stara renovirana parking kao u Americi.I to nikome ne upada u oči.A jurili ga za muvanje s parama.Svu tu bagru treba pohapsiti oduzeti sve i na ulicu samo u gaćama.

  15. Prestanite da ih gajite, ako Boga znate! Svake godine ista priča… Proizvodite cveće, paradajz, krompir, šta god… Samo nemonte svake godine da kosite maline i kukate

  16. Sada vise malina nije zanimljiva za drzavu . Sada je aktuelan Rio Tinto

  17. Pa u tome i jeste problem u tih 30 ari. Desetinama godina su sa malo rada od tih tridesetak ari godišnje podizali novu kuću ili kupali stanove u većim gradovima u blizini ili drugi traktor i automobil…. To je u ovoj zemlji moglo samo od tih trideset ari pod malinom dok su drugi morali Malte ne da rade ceo život za taj stan ili kuću. Naravno za to je zaslužna i država koja je malte ne na silu primoravala na otkup te njihove preskupe maline. Izračunato je da Čileanci treba za takav prihod da obrađuju četiri do šest puta veću površinu.

  18. Lazar
    4. jul 2024. u 15.33

    Pa nisu oni ludi, samo od maline si sa godišnjim prihodom mogao da kupiš stan ili podigneš kuću……

  19. Pa pokosi ko ti brani ti hoces zagarantovsnu zaraxu pa u kom.to poslu ima zdmljace….pokosi sadi travu

  20. Hladnjačari i pojedinci iz vrha države koji izvoze malinu zaradjuju na muci seljaka,sve su uništili tako će i proizvodnju maline po čemu je Srbija bila poznata.

  21. Ovi koji nemaju pojma kako je gajiti i brati malinu na 35 stepeni, bolje da ne komentarisu.

  22. Mnogi komentarišu,a pojma nemaju.U toj ceni je rad i pre branja koji kreće od ranog proleća.Proizvođač mora da je preda odmah po branju,jer je neodrživa na ovoj temperaturi.Hladnjačar nikad ne izlazi sa cenom i taktizira.Kad je spakuje i prebere dođe se do cene 7 puta uvećane.To je ono što ljude iritira.Takva je priča i sa mesom i mlekom.Potrošači plaćaju ceh.

Ostavite komentar


Ekonomija

Poskupela rekonstrukcija Graničnog prelaza Horgoš 10

Poskupela rekonstrukcija Graničnog prelaza Horgoš

Rekonstrukcija graničnog prelaza Horgoš ponovo je poskupela, jer je mesec i po dana nakon pete, usledila i šesta izmena ugovora sa izvođačem radova na rekonstrukciji tog graničnog prelaza, čime je ukupna cena posla porasla za oko 526 miliona dinara u odnosu na prvobitno ugovorenu, objavljeno je na Portalu javnih nabavki.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.