Cena života van EU – Hrvatskoj sedam, a Srbiji 0,26 milijardi evra

Evropska unija za narednih sedam godina uvećala sredstva u pretpristupnim fondovima, ali mi nismo iskoristili ni dosadašnje mogućnosti

Ostavite komentar


  1. Ovo je moto kampanje za izbore opoziciji a ne jalove i besmislene izjave na tv. Ako se neko moze srusiti a to je lova koju smo izgubili najmanje 10 milijardi EURa od cega bi se srbija oporavila i vratila u red normalnih drzava.

  2. Nema šta puno da se vajkamo. Već odavno sam uveren, da na moju iskrenu žalost, a na veliku radost mnogih, možda i većine, svejedno je hoće ili EU opstati ili ne, naša zemlja nikada neće postati član Evropske unije. Naravno da političari i javne ličnosti koji su otvoreni ili prikriveni protivnici EU, a prstalice “Evroazije,“ od sveg srca žele raspad EU, ako ni zbog čega drugog, a ono da bi izbegli eventualnu istorijsku odgovornost zbog mogućih posledica takve politike.

  3. 350 respiratora je ne ispravno i kupljeno na crno bez obaveznog atesta uređaja.

  4. To nam se dogadja jer imamo fenomenalne ‘strucnjake’. Sve sami iskompleksirani skorojevici. Unistili smo svaku tradiciju. Pitajte Bugare, cime se oni bave, kad im toliko dobro ide. Mrzi vas?

  5. Nema veze,ping pong presednik ce nama pomoci, a kralj je neki dan rekao da cemo hr uskoro prestici tako da im dzabe milijarde kada nemaju ono sto mi imamo. KRALJA

  6. Ma sta ce nam i EU i pare, vazno je da mi imamo svoju prciju i da krimosi na vlasti mogu da rade sta im se cefne. Nebi oni u EU jos 20 godina.
    Pametni oni amerikanci, dignu se pa nateraju Trampa u rupu – to je demokratij!

  7. Eto Hrvati su deo EU i jedu zlatnim kašikama zbog čega im je potrebna pomoć EU je blagostanje.Za Srbiju je najbolje Što dalje od Briselskih Tiranina.

  8. Ma ne, ali, Rusija, Kina, bratstva, čuda…
    Koji smo mi mrzitelji sebe?!? Realno, šta će nama spoljni neprijatelj?

  9. Ja ništa ne razumem. Zar predsednik nije rekao da smo najbolji u Evropi?

  10. Odakle EU novac koji daje Hrvatskoj, Srbiji, …?
    Koliko novca EU „izvlači“ iz Hrvatske, Srbije, …?
    Ništa nije potpuno crno belo.
    Nemoguće je da svi u EU, niti bilo gde drugde, samo dobijaju
    niko ne daje drugome novac ako nema ekonomskog interesa

  11. To je jos jedan primer koliko nas kosta autokratija, zarobljene institucije i izostanak vladavine prava. U Hrvatskoj, koja ima gotovo identican ustav kao Srbija, novoizabrani predsednik drzave se odmah isclanjuje iz politicke stranke ukoliko je bio u nekoj. Bivsi premijer Sanader je u zatvoru sa izgledima da tamo ostane do kraja zivota. Prosle i ove godine polovina ministara je ili smenjeno ili su samo podneli ostavke. Tmao ne moze niko da kaze: ne dam ovoga ili onoga. Clanstvo u EU podrazumeva prihvatanje odredjenih vrednosti, a ne jacanje autokratije. A price da cemo po visini BDP-a dostici Hrvatsku su za malu decu…

  12. Nista nije bespovratno. EU se zaduzila na medunarodnom trzistu novca 750 milijardi i taj novac mora da vrati iz svog budzeta u narednom periodu, a njen budzet pune drzave clanice. Dakle , one ce i vracati. Prema tome, i Hrvatska ce svih 10 milijardi evra koje ce sada dobiti kao pomoc od EU morati da vrati u budzet EU, samo sto ce se 3 milijardi evra vracati kroz povracaj zajma, a 7 milijardi kroz povecanje poreza koji placaju EU. Drugim recima, Hrvatski dug je dvosrruk. Jedan dug je dug drzave, ali i jedan deo duga EU, je i dug Hrvatske i ta dva duga ae zbrajaju.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. avgust i 1. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.