Cene maski vraćene, ali maski – sada nema

Ostavite komentar


  1. Davno ste trebali besplatno podeliti narodu zaštitne rukavice i maske?

    1. Bice za koji dan ili nedelju, kada vise nebudu potrebne, ali zato RAKIJE ima navali narode, ako ne pomaze ali opusta cini te RAVNODUSNIM.

  2. Na kraju će vojska i policija morati da dele maske po kućama. To je jedino rešenje u zemlji u kojoj su se prevaranti i lopovi toliko namnožili da su doveli u pitanje opstanak države.

  3. Da li će neko od nadležnih biti tako dobar da nam kaže ZAŠTO nema maski u apotekama. Dosta više sa cenama ( zakon ponude i potražnje) , ZAŠTO nema maski, već danima uz obaveznu napomenu apotekara da ih neće ni biti.

  4. Kada neko optuzi apoteke kao iskljucivi „izvor zla i pohlepe“, rekao bih da je maska „nelek“, da su apoteke ogranicene propisanom drzavnom marzom (eventualna dodatna zarada se moze ostvariti samo avansnom kupovinom), a da apoteke moraju kupovati „lek“ i „nelek“ od VELEPRODAJA. Kolika je cena u veleprodaji, ne zavisi od „zlih apotekara“.

    Molio bih redakciju da napravi clanak o sistemu formiranja cena „leka“ i „neleka“ i da detaljno opise gradjanstvu kako on funkcionise.

    Na ovaj nacin, opravdani bes se svaljuje na ljude koji – slobodno mogu reci hrabro, redovno obavljaju rizican posao, izlozeni su konstantnom riziku (nedijagnostifikovani pacijenti takodje dolaze u apoteke), i to za platu koja je relativno na nivou proseka zemlje.

    Ne zelim da svaljujem krivicu na bilo koga, sada radim u fabrici lekova – NEMAMO beneficije na plate, sledovanja maski, rukavica i dezinficijensa dobijamo po osobi. Cene proizvoda su nepromenjene, ne zaradjujemo „dodatno“ na pacijentima.

    Jos jednom vas molim, objavite citavu sliku onakvom kakva jeste, pre nego sto javljate o „skoku cena maski u apotekama“. Kao proizvodjaci lekova, nemamo dobijamo vise dezinficijense iz uvoza, dobijamo ih sa domaceg trzista i… ne dobijamo ih nekoliko dana.

    Razmotrite i mogucnosti infekcije u fabrikama lekova i posledice.

    Unapred hvala.

    1. Kad je virus korone video gde je dosao i sa kakvim protivnicima se bori, pokupovao je sve maske, rukavice, zastitna odela, kao zastitu od belog luka, slaninice (puterke, bele), rakijice i glogovog kocica, jer ne tako davno, rekose nam nasi vidjeniji da je to siguran nacin da se virus eliminise. Doduse, postoji i mogucnost eliminacije smehom, ali o tome u sledecem komentaru.

  5. Kukali ste da su cene za maske previsoke. Sada kada su cene vraćene na prvobitni nivo smeta vam sto maski nema. Narodu i novinarima nikada ugoditi.

  6. Rasim zvani Fikus, da nesto komentarise? Samo da opstane u fotelji je cilj, klepi dobru kintu i ne ide uz dlaku onom koji je na vlasti.

  7. „Cene maski vraćene, ali maski – sada nema..“
    – Samo u Srbiji – kojom još uvek vlada „duet“ Vučić-Brnabić“.

  8. UMESTO KORONE PRIORITET SU BILI IZBORI. KAKO SE „BATA“ NIJE ORGANIZOVAO DA SVE MASKE IDU PREKO NJEGOVE FIRME.

  9. Fotka sa SNS službenicima jasno pokazuje da maski i rikavica IMA! Možda nije ravnomerno raspoređeno, ali šta ćete. Ionako je cilj gore navedenih da oni vladaju i budu živi i zdravi nad stadom o kome će da brinu koliko da daju vunu mleko i meso

  10. Kakve maske za najsmešniji virus. Mi sedimo i pijemo rakiju.Čekamo da nam se žene vrate iz šopinga u Milanu.

  11. zasto se pravi razlika izmedju privatnih i drzavnih apoteka, sada u kriznim situacijama, u mom okruzenju su samo privatne apoteke i kod njih uvek isti odgovor, nema, maski, nema rukavica, nema asepsola. ako hoces te stvari, moras da obidjes citav grad , po drzavnim apotekama ukoliko ih i tamo uopste ima.onda naravno u sebi besnim, kad vidim nekoga sa maskom i rukavicama na ulici i pitam se jesam ja gradjanin drugog reda ili mi treba neka dobra veza, da dodjem do tih stvari!

  12. zasto se pravi razlika izmedju privatnih i drzavnih apoteka, sada u kriznim situacijama, u mom okruzenju su samo privatne apoteke i kod njih uvek isti odgovor, nema, maski, nema rukavica, nema asepsola. ako hoces te stvari, moras da obidjes citav grad , po drzavnim apotekama ukoliko ih i tamo uopste ima.onda naravno u sebi besnim, kad vidim nekoga sa maskom i rukavicama na ulici i pitam se jesam ja gradjanin drugog reda ili mi treba neka dobra veza, da dodjem do tih stvari!

  13. Mogo bi ja štogod kasti bilo bi tu da se masti, ali neću. Razni vojni liferanti i bezanski špekulanti. O njima će pisati po tarabama da su krali, tuđe snove prokockali sve spiskali sve popasli pa ostali nedorasli. Nije Vučić (Sloba) kriv, mi smo gov*a, a Vučić (Sloba) će da pustii vodu a gov*a će da odu.

  14. Možda da se gradjanima prvo kaže da hirurške i bolničke maske ne štite uopšte od virusa. Respiratorne maske klase FFP2 ili još bolje FFP3 mogu da zaštite od virusa. Loša vest je što su i jedne u druge za jednokratnu upotrebu, tj. treba vam bar dve-tri u toku dana, osim ako nećete jednu nositi ceo dan.

  15. Dokle vedti samo iz bgd, pakako dokle, dok ima zivih bgd-djana nece biti vesti iz srb, ajd zdravo policijski cas u bgd

  16. U Banji koviljaci 15316 cene su skocile u apoteci sa 27.7 dinara na 300din po komadu.
    Velika pljcka koju drzava podrzava (mozda dele )

    1. Umesto da vlast, podeli maske i rukavice, oni odredili max. cenu 120 din. Ako je pre ove epidemije cena maski bila 10 – 30 din. koliko ce drzava sada da zaradi na 15 miliona narucenih maski, a jos se ocekuje oko 40 miliona. Tako da apoteke nista ne rade same.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.