Za jedno noćenje i do 2.000 evra: Cene smeštaja za koncert Ramštajna eksplodirale

Ostavite komentar


  1. Zena saradjuje sa nekim Makedoncima koji dolaze na taj koncert i plakali su joj kako im je vlasnik apartmana koji su dva meseca ranije ugovorili podigao cenu sa 150 na 400 evra za dve noci. Mi imamo jedan stan u zgradi koji ne izdajemo i pozvala ih je da budu gosti i nista ne plate sto je izazvalo suze i veliku zahvalnost, kao i obaveznu posetu Skoplju kad budemo krajem juna isli u Grcku. Ta zona izdavanja stanova na dan je crni mrak i potpuno neuredjena delatnost koja mnogima donosi ogromnu dobit, a drzava nikakve koristi nema od toga. Da su umrezeni i u sistemu, taj sto trazi 2000 evra za dve noci bi platio 1800 evra poreza, pa mu nebi palo na pamet takvo izivljavanje prema gostima.

  2. „Ipak, ovo nije trend samo u Beogradu, već i drugim gradovima Srbije …“
    Na zalost, ovo je trend u celoj Srbiji. Kakva vlast, takav inarod … ili obrnuto … sto bitno nemenja stvari. Vecito pitanje: sta je starije – jaje ili kokosh.

  3. ja ne razumem sta je problem vise oko cena, prodavac ponudi cenu a kupic odlucuje da ili ne,
    sto se mene tice neka bude i 10.000 eura, ako ima ko da plati molim lepo.
    muka mi je od dusebriznika…

  4. Ugostiteljima, vlasnicima i izdavacima nekretnina, kao i svim trgivcima treba zabraniti da povecavaju cene kad i kako im se cefne, vec jednom godisnje, pocetkom poreske godine ili pri fiskaizaciji kasa, a i to u odredjenom procentu, pa ko voli nek izvoli! Sramota je da u odredjenim situacijama, umesto da budu srecni kad su im kapaciteti puni, dizu cene u nebesa, a narocito kad zloupotrebljavaju tudju muku i „gaze preko leseva“ do svog licnog interesa i svoje besne zarade. Pare stvarno kvare, a nas se narod posebno iskvario. Tuga!

  5. Niko ovde ne gazi preko leseva niti ikoga primorava da zakupi bilo sta. Ko može, taj će da plati a ostali da nađu jeftinije ili da ne dođu uopšte. Ne mogu baš svi sve.

  6. To je ološ, treba, ma ne da treba da plate debeo porez za to iživljavanje, nego im oguliti kožu sa leđa.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.