Kafanska inflacija: Kakve su cene bile u restoranima 2022, a kakve su sada?

Ostavite komentar


  1. Pa samo pljackaju narod, a taj narod ne koristi mozak. Prasicima zive vage nije skocila cena i to duplo, tj. stoji gde je i bila.

  2. Da, restoranske usluge su među inflatornim rekorderima, ali sudeći po popunjenosti restorana, barem u Beogradu, može to da ide još gore. Ne može da se nađe slobodno mesto, bez rezervacije, ni za ručak, ni za večeru. Za večernji izlazak u kafane sa muzikom, mora da se rezerviše par nedelja ranije, a za svadbe ide i do godinu dana.
    Znači, ima para, šišaj ovce.

  3. Interesantno.
    U Bgd samo ćevapi 10 evea, a u Grčkoj ceo oval sa roštiljom 8 evra… U sred sezone.

  4. Samo primer kada krene priča o nikad većem i nikad boljem.. Porasle vam plate čak 2x a usluga samo 4x..

  5. 2023 kafa u restoranu Švajcarska 3.20 fr, danas 2024 4.20 fr
    Ulje suncokret 2023 3.95 fr, danas 4.95 fr, i šta sad,otkrio si toplu vodu.

  6. Те цене из периода короне су неадекватне јер су у ресторанима биле примамљивач гостију. Кувари, келнери, шанкери, возачи, дистрибутери имају веће зараде а то плаћа муштерија. Енергенти су експлодирали а самим тим и сваки полупроизвод и производ. Неће више никада пљескавица бити 200 а Карађорђева 350 дин. Колико пчатиш у Бугарској или Словачкој толико је и овде а да вас подсетим да је плата шефа производног погона у Словачкој 600 еура а код нас толико има продавац у киоску.

  7. A pune kafane, ovde kood mene na vidikovcu bg perfiferija, dve jedna pored druge uvek pune.. Izgleda je je ogromna razlika izmedju onih koji imaju“ i onih koji jedu parizer redovono.

  8. @ nije uporedivo
    Plata šefa pogona u Slovačkoj 600 EUR ? Da li si ti normalan?

    Pre 5,6 godina sam konkurisao prvi put za posao u Bratislavi i početna plata je tada bila 750 evra. A nisam konkurisao za šefovsko mesto.

  9. @Nije uporedivo

    U Bugarskoj celo društvo krka i loče do iznemoglosti za 30 evra, a u Bgd za to imaš samo jedan tanjir sa komadom mesa za na jednu viljušku. Dal si ti normalan? Da ne pričam o Grčkoj gde u sezoni tročlana porodica ruča za 40 evra.

  10. Ja bi stavio jos vise ,kad se kunete u velikog Av i verujete sve.Glasali ste evo sad .Ima ljudi koji misle svojom glaom nece ni ovo doveka.Sistem truo cveta samo kriminal ,mito korupcija.Primer nam je danasnja realnost.Dok narod cuti jahace do iznemoglosti.A te price plata 1000e.Vrednost realna 500.Posle korone.Nikad vise toliko bogatih milinera preko noci.Obice nam se o glavu sve.Prezaduzeni smo do guse.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.