Zgrada Šumadijskog upravnog okruga ostala je blokirana i nakon jučerašnjeg pokušaja zaposlenih u tom državnom organu i republičkim inspekcijskim službama da se vrate na svoja radna mesta. Radnici Centra za strna žita koji su još pre 16 dana zaposeli prostorije Okruga sprečili su juče ujutro, oko 7,30 sati, nekoliko desetina zaposlenih da uđu u zgradu. Incidenata nije bilo, tako da je prisutna policijska patrola ostala besposlena.


– Svesni smo da našim protestima sprečavamo zaposlene u Okrugu i inspekcijama da rade, ali verujemo da je njima jasno u kakvom smo mi položaju, i da je ovo što radimo iznuđen potez, pokušaj da skrenemo pažnju nadležnih na situaciju u koju smo dovedeni nebrigom države – rekla je za naš list Ljiljana Mijailović, predsednica Sindikata u Centru gde zaposleni zahtevaju isplatu 14 zaostalih zarada, uplatu doprinosa i overene zdravstvene knjižice. Od nedavno, i poslovodstvo traži finansijsku podršku za plan održivog razvoja Centra a direktor Blagoje Kovačević, kaže da danas ili sutra očekuje da se nadležni o tome izjasne. „Ministarstvo prosvete i nauke prihvatilo je plan, Ministarstvo privrede i finansija je dalo saglasnost za njegovu realizaciju, i očekujemo da će u utorak ili sredu da stigne zvanična odluka“, rekao je za Danas Kovačević.

Iako i većina radnika iz preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Šumadija DES“ takođe danima protestuje zbog 11 neisplaćenih zarada, rešenje tog problema još nije na vidiku iako oni danas očekuju da se sretnu sa gradskim čelnicima koji su ponudili jednokratnu pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari