Za novog v.d. direktora Centra za strna žita u Kragujevcu, na poslednjoj sednici Vlade Srbije izabran je agronom Blagoje Kovačević, koji je još uvek i predsednik Sindikata u toj ustanovi. Imenovanju Kovaćevića za rukovodioca Centra prethodilo je razrešenje dosadašnjeg direktora te ustanove Živomira Vučkovića, čija je ostavka na tu funkciju, podneta pre dve godine, tek sada prihvaćena.


Podsetimo, Kovačević je za direktora Centra trebalo da bude imenovan još jesenas, ali je to odlagano, prema jednom tumačenju zbog sporosti administracije, a prema drugim zato što se tražilo partijski podobno kadrovsko rešenje.

Kako bilo, Centar je, nakon dvoipogodišnjeg faktičkog bezvlašća, konačno dobio novog direktora, koji kaže da će najpre da podnese ostavku na mesto predsednika Sindikata. Potom će, veli, da se u postupnosti posveti rešavanju problema ustanove za čijeg rukovodioca je imenovan.

Najavljeni novi protest zaposlenih u Centru, prema Kovačevićevim rečima, neće biti otkazani, ali će zbog njegove ostavke na sindikalnu funkciju i izbora novog rukovodstva Sindikata, biti odloženi za deset do 15 dana. „Zahtevi zaposlenih će i dalje imati moju punu podršku“, tvrdi Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari