Do kraja 2012. godine MK Grupa u renoviranje hotela Grand, Konaci i Suvo rudište uložiće više od 12 miliona evra, saopštio je novinarima na Kopaoniku Miodrag Kostić, predsednik te grupe. On je istakao da je cilj renoviranja povećanje kapaciteta turističkog kompleksa koji bi trebalo da dovede do rasta posećenosti kao i razvoja industrijskih grana koje će podići nivo usluga na četiri zvezdice.

Za renoviranje hotela Grand, planirano je ulaganje od četiri miliona evra, za Suvo rudište biće izdvojeno dva miliona, za Konake 2,5 miliona, a za parking i garaže 3,5 miliona evra. Prema rečima Kostića, ovo nije ni približna suma koju je potrebno investirati da bi kompletan projekat bio realizovan. On je naglasio da neće biti otpuštanja zaposlenih već će se uz dogovor sa sindikatima doći do kompromisa.

– Tokom zimske sezone počeće izgradnja velnes i spa centra koji bi trebalo da zauzimaju površinu od 2.000 metara kvadratnih, a do 1. decembra konaci Zvečan i Ras će biti pretvoreni u hotel Suvo rudište. Biće spojeni sa kongresnim centrom i imaće 145 soba, dok će devet apartmana biti pretvoreno u poslovni prostor. Jedan od velikih potencijala koji je ovde zapostavljen je kongresni turizam pa je naš plan umrežavanje sa liderima iz ove oblasti na lokalnom i internacionalnom nivou – objasnio je Kostić.

Prema rečima Jaroslava Stupavskog, zamenika predsednika MK Grupe, do kraja ove godine u turistički kompleks biće uloženo 5,5 miliona evra. Za sledeću sezonu planirana je izgradnja 12, kao i jednog VIP apartmana iznad aperitiv bara u hotelu Grand, a radi se na renoviranju i povećanju kapaciteta žičara i ski staza. Prema rečima predstavnika MK Grupe, u hotele Grand i Konaci nije ulagano već petnaestak godina te je infrastruktura nefunkcionalna. Primera radi, od 18 hiljada metara kvadratnih, koliko zauzima hotel Grand, samo 3.400 je koristan prostor. MK Grupa je u decembru prošle godine kupila hotel Grand i Konake za 23 miliona evra, koji zapošljavaju 253 radnika.

Vraćanje ključeva 102 stana

Prema rečima Jaroslava Stupavskog, zamenika predsednika MK Grupe, ključevi 102 stana koji su deo hotelskog kompleksa, namenjenog za smeštaj zaposlenih u hotelu, moraće da budu vraćeni upravi hotela. Kupoprodajom hotela, nastali su nerešeni imovinski odnosi između novih vlasnika i bivših zaposlenih u hotelima Grand i Konaci. Do sada, vraćeni su ključevi od četiri apartmana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari