U banatskom mestu Sečanj juče je slovenačka autoindustrija Cimos otvorila fabriku za proizvodnju delova u koju je uloženo više od 16 miliona evra. Fabrika FAM-Sečanj, koju je otvorio ministar za privredu Srbije Predrag Bubalo, kako je rečeno, proizvodiće delove za pumpe za vozila Cimosa, Folksvagena i Pežoa, a zapošljavaće oko 100 radnika.

U banatskom mestu Sečanj juče je slovenačka autoindustrija Cimos otvorila fabriku za proizvodnju delova u koju je uloženo više od 16 miliona evra. Fabrika FAM-Sečanj, koju je otvorio ministar za privredu Srbije Predrag Bubalo, kako je rečeno, proizvodiće delove za pumpe za vozila Cimosa, Folksvagena i Pežoa, a zapošljavaće oko 100 radnika. Predsednik uprave slovenačke korporacije Franc Krašovec najavio je nova ulaganja Cimosa na području opštine Sečanj u iznosu od 19 miliona evra.
Do kraja 2008. godine, kako je rečeno, u jednom od susednih sela, Jaši Tomiću, biće otvoren Cimosov pogon za proizvodnju autodelova u kojem će biti zaposleno oko 300 radnika. Slovenačka korporacija kupila je 5. septembra 2004. Livnicu Kikinda, a vrednost ugovora je bila 100 miliona evra. Krajem decembra 2005. Cimos je kupio i Fabriku otkovaka u Jaši Tomiću za 112 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari