Milan Krkobabić, zamenik predsednika Partije ujedinjenih penzionera Srbije, preuzeo je juče funkciju direktora Pošte Srbije, na kojoj je do sada bio Goran Ćirić. Posle primopredaje dužnosti, Krkobabić je izjavio da je pošta jedan od stubova države koji štiti njene interese te da ne sme da se svede „samo na slanje pisama“ i da u prvom planu bude finansijski aspekt.


On je zaposlenima poručio da njihova uniforma predstavlja možda poslednju uniformu Srbije na Kosovu i Metohiji i da bi sa njenim odlaskom iz pokrajine otišla i država. Krkobabić je ocenio i da u Pošti nema viška ljudi, već manjka posla i da će, vodeći se tom devizom, svakog rukovodioca koji mu bude govorio o višku zaposlenih pitati šta je uradio na pronalaženju novih poslova.

Novi direktor Pošte je sebe okarakterisao kao „potpuno neprofitnog“, naglasivši da se za njega za sada ne vezuju nikakve afere, zbog čega očekuje podršku svih zaposlenih u sistemu Pošte.

On nije kritikovao poslovanje dosadašnjeg rukovodstva, već je naprotiv, postignute rezultate ocenio kao „više nego dobre“, dodajući da u zavisnosti od postupanja zaposlenih oni mogu biti i još bolji.

Dosadašnji direktor Pošte, Goran Ćirić, koji će u Kompaniji ostati na mestu specijalnog savetnika, podsetio je da Pošta u ovom trenutku raspolaže sa oko 40 miliona evra i četiri milijarde dinara na računima, dok su obaveze zaključno sa avgustom bile oko 55 miliona evra, pri čemu se one mahom odnose na otkup akcija Telekoma Italijana. On je dodao da je tokom njegovog mandata poštanski sistem modernizovan i da su otvorena tržišta koja do tada nisu bila tipična za tu delatnost.

‘’Paralelno smo investirali i finansirali i beležili dobre rezultate što se tiče i neto i poslovne dobiti’’, istakao je Ćirić.

Prema njegovim rečima, Pošta je trenutno fokusirana na tehnološko unapređivanje sistema i punu automatizaciju prerade pošiljki kroz izgradnju glavnih poštanskih centara u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, što je projekat koji će srpsku Poštu svrstati među najrazvijenije poštanske uprave u Evropi.

Ćirić je najavio i da će u ponedeljak u Dohi na Kongresu svetskog poštanskog saveza Pošti Srbije biti uručena nagrada „Zlatni sertifikat“, za najbrže rastući kvalitet poštanskih usluga u jugoistočnoj Evropi.

‘’Sa ovakvim timom i posvećenošću 15.000 zaposlenih u Pošti Srbije, preduzeće ima budućnost i preduslove da raste, napreduje i pobeđuje u još većim utakmicama’’, istakao je Ćirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari