Članovi Gradskog veća Pirota usvojili predlog odluke o budžetu Grada za narednu godinu 1Pirot Foto: Wikipedia/ MrPanyGoff

Članovi Gradskog veća Pirota na današnjoj sednici usvojili su predlog gradskog budžeta za 2022. godinu, koji iznosi iznosi 1.927.770.000 dinara i veći je za 6,11 odsto, odnosno 111 miliona dinara u odnosu na ovu godinu.

Gradonačelnik Vladan Vasić posle sednice Veća rekao je medijima  da će osnovni budžet omogućiti normalno funkcionisanje grada, dok je za investicije direktno planirano 248 miliona dinara.

“Najvažnija investicija biće nastavak radova na izgradnji otvorenog kupališnog kompleksa”, rekao je Vasić i dodao da veruje, da će iznos sredstava za investicije biti još veći jer za kraj februara i početak marta očekuje prvi rebalans u 2022. godini.

Vasić očekuje i dve kapitalne investicije u Pirotu koje je u jučerašnjem obraćanju javnosti najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Reč je o Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda čija je vrednost 15 miliona evra i o dva projekta koja će realizovati Regionalna deponija- izgradnji drugog tela deponije u vrednosti od 3 miliona evra i izgradnji kompostane u vrednosti od 2,5 miliona evra. Sredstva će biti obezbeđena iz evropskih investicionih fondova”, rekao je Vasić.

Konačnu odluku o budžetu grada za narednu godinu i o drugim odlukama daće odbornici Gradske skupštine na sutrašnnjoj sednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari