„Cr­no“ i rad­ni­ci­ma i dr­ža­vi

Po­da­ci in­spek­ci­je ra­da po­ka­zu­ju da se po­lo­vi­na po­slo­da­va­ca kod ko­jih su za­te­če­ni rad­ni­ci „na cr­no“ od­lu­či da još jed­nom na i­sti način an­ga­žu­je te rad­ni­ke. U U­ni­ji poslo­da­va­ca ka­žu da je smanje­nje po­re­za i do­pri­no­sa sa sa­da­šnjih o­ko 64 na 35 od­sto, te u­vo­đe­nje re­da u si­stem pa­ra­fi­skal­nih na­me­ta, je­di­ni si­gu­ran put ka sma­nje­nju bro­ja o­nih ko­ji ra­de „na cr­no“
Rad bez zaštite – kršenja radnih prava građana i građanki Kruševca

Ostavite komentar


  1. Sve sam pročitao, ali posle informacije da je devojka primila 12.12.000 mesečno a devet do deset sati dnevno, 6 dana nedeljno ništa nisam dalje pamtio. Užas je koliko nam dobro ide. Prosto sam oduševljen perspektivom. Zar i radnici u piljarnici nemaju prava na pristojan život?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.