„Crno“ poslovanje jede i trećinu prihoda: Koliko je siva ekonomija zastupljena u Srbiji, a koliko u regionu?

Regionalna tema: Siva ekonomija i suzbijanje

Ostavite komentar


  1. A, šta je sa pljačkom budžeta, od nivoa opština do nivoa republike?
    U svim nabrojanim zemljama!

  2. Upravo suprotno od naslova: crno/siva ekonomija je u stvari smanjenje troškova poslovanja; To je odgovor tržišta na nerazumno visoke harače. Kad smanjite apetite, smanjiće se i „sivilo“, jer niko nije lud da samog sebe pretvara u roba koji radi za drugog, pa bio taj drugi i država.

  3. Država malo da smanji zapošljavanje na državna jasla i sve će biti u redu prosvetari samo traže a njihov nerad niko ne gleda takođe i zdravo kultura je rupa bez dna privatni sektor da radi a na državnim jaslima da uživaju. E pa neće moći.

  4. Pijace potpuno crne,prodavnice po selima malo sive malo crne,sale za proslave crne do bola,menjacnice i kladionice uglavnom crne…I sto se tice radnika i sto se tice poslovanja.Ko ne veruje neka proveri i to detaljno.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.