Protiv Telekoma Srbija se ovih dana vodi neviđena hajka plasiranjem medijskih neistina, a iza svega stoji interes preduzeća Centrosinergija, koje želi da zadrži monopolski položaj u distribuciji dopuna za pripejd kartice – izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Predrag Ćulibrk, generalni direktor Telekoma Srbija.


Prema njegovim rečima, Vlada Mijailović, vlasnik DTM investmentsa, nikada nije osuđivan niti krivično procesuiran, iako pojedini mediji tvrde da je osnivač te firme saradnik narko-kartela Darka Šarića Nikola Dimitrijević. Preduzeće koje vodi Mijailović ispunjava visoke tehnološke kriterijume koje zahteva Telekom Srbija, a ne posluje samo u našoj zemlji već je partner svih velikih mobilnih operatera u regionu.

– Ako istražni organi imaju neka saznanja o nezakonitim radnjama DTM investmentsa, pozivam ih da nas obaveste o tome, jer naš posao nije da se bavimo istražnim radnjama. Napadi na Telekom Srbija predstavljaju pritisak na naše preduzeće da ne sklopi ugovor sa DTM investments kako bi Centrosinergija očuvala svoj monopolski položaj – istakao je Ćulibrk, dodavši da je Centrosinergija za uslugu dopuna za pripejd kartice Telekomu godišnje fakturisala šest miliona evra. On je naglasio da je na adresu Telekoma Srbije stiglo pismeno upozorenje iz Centrosinergije da će u slučaju da to preduzeće „nastavi sa realizacijom svoje odluke o poklanjanju distribucije firmi DTM investments“ podneti krivičnu prijavu protiv njega i drugih odgovornih lica u Telekomu zbog „zloupotrebe službenog položaja“.

Na novinarsko pitanje da li je ugovor sa Centrosinergijom raskinut, Ćulibrk je odgovorio odrečno naglasivši da je cilj Telekoma da uvede još jednog distributera za uslugu dopune pripejd kartica. Takođe, on je istakao da će u Telekomu Srbija razmisliti o mogućnosti da tuže one koji su širili neistine o poslovnim aktivnostima tog preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari