Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je juče da je netačna informacija koja se pojavila u javnosti da je Vlada Srbije raskinula ugovor o koncesiji s kompanijom Alpina-Por za autoput Horgoš-Požega „Oni su bili u obavezi da do 31. decembra prošle godine obezbede finansijsku konstrukciju za izgradnju autoputa i to nisu učinili“, rekao je Cvetković novinarima u Sevojnu komentarišući saopštenje kompanije Sever-jug autoput, koju je u Srbiji osnovao konzorcijum Alpina-Por da je pred arbitražom Međunarodne trgovinske komore u Parizu pokrenut spor protiv Vlade.

 On je kazao da je vlada čekala do isteka tog roka i da je u međuvremenu dobila dopis u kome je koncesionar naveo da raskida ugovor. Primijer je rekao da vlada zvanično nije obaveštena o pokretanju postupka međunarodne arbitraže, ali je dodao da ga zanima zašto konzorcijum Aplina-Por pokreće taj postupak s obzirom na to da sam nije ispunio obaveze.

Cvetković je najavio da će Vlada danas razmatrati novi paket ekonomskih mera. „Novi paket mera je na liniji poboljšanja postojećih, a uključuje kreditne podsticaje za oživljavanje privredne aktivnosti“, rekao je premijer i naglasio da poslednjih mesec dana ima pozitivnih dešavanja u privredi, ali da to ne znači da je kriza prebrođena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari