Da li će građani morati bankama da vraćaju novac dobijen na sudu?

Povodom odluke Vrhovnog kasacionog suda u vezi bankarski kredita

Ostavite komentar


  1. Koristio sam kredit kod banke posle 2000 . godine i naravno da mi nije palo na pamet da tužim banku da mi vrati novac koji mi je uzela na ime troškova obrade . Jerbo , u mom selu kažu: „Kad ide june , nek ide i uže“ . „Alalio“ sam to i rek’o: „Bilo pa prošlo“!

  2. A sta je sa nemenjamjem kamatne stope na stambene kredite sa promenjljivom kamatom koju smo potpisali u ugovoru sa bankom.Kamata i dalje se obracunava po starom od 7% a pala je 3 koma nesto.Znaci opet ista prica kao sa kreditima u svajcarcima samo da banke ne propadnu svaka cast nama netreba korona da nas unisti.Mi lepo imamo banke …….uzas.Imaju monopol drzava ih stiti a Kompromis kako to gordo zvuci.

  3. E sad građani treba da traže od advokata koji suvih nahvatavali na foru da im vrate pare i ne naplaćuju troškove. Sve bandere u Srbiji oblepljene „reklamama“ javite se za isplatu naknade! Nigde nije pisalo javite se da pokrenemo sudski proces koji može biti neizvestan, kao što s

  4. Tako je to u ekonomskom tigru.
    Privileguju se banke i poslodavci.
    A ti obični čoveče radi za 32000 dinara, pa i manje da podmiriš sve te pljačkaše.

  5. Država je zarobljena! Banke će da proguraju svoje, pošto nije prošla prvo izmena zakona, pa onda autentično tumačenje SNS jurišnika u Skupštini, naredimo Vrhovnom Kasacionom Sudu da promeni stav, samo da bi banke sačuvale oteti i ukradeni novac. Ako ovo nije dokaz da smo država zarobljena velikim kapitalistima i da oni ovde vladaju i rade šta hoće, ne znam šta jeste! ULICA, POBUNA – DO POBEDE!!!! To je jedino rešenje….

  6. Po ovome ispada da ako su banke naznačile trošak u ugovoru, i klijent pristao svojim potpisom, to je sve u redu iako u zakonu piše drugačije? Otkad su ugovori dve strane iznad zakona? Koliko ja znam nisu. Banka može da napiše bilo šta u ugovoru, klijent može da se složi, ali je zakon uvek iznad njihovih dogovora. Osim ponekad kad nije 😉

  7. Ovaj stav VKS je posledica direktnog pritiska Izvršne vlasti, po odobrenju Vrhovnog vođe, na Sudsku vlast. Kriminalno je tako jednostavno promeniti stav za 180 stepeni. Ali ako. Idu izbori. Ovo im se ne sme zaboraviti. Interesi vodećih porodica u ovoj zemlji su direktno povezani sa interesima Banaka. Banke moraju biti uz njih i sa njima jer se vrte veliki novci. Zato ja sad učinio tebi a posle ćeš ti meni, ako već nisi pa moram da se odužim.

  8. Nemci su posle drugoga rata rekli da cemo sami sebe unistiti.U prevodu zahvaljujuci nasim politicarima i drzavi.Ko razume shvatice

  9. Oni uzimali credit a ja da I’m otplacujem sta su potpisali to neka placaju dosta Sam ja otplacivao tudje stanove pocev od Tita

  10. Odluka VKS je kriminalna i pokazuje da se pravosuđe stavilo u zaštitu banaka, a ne građana. Kao da je malo to što su svi ti ugovori o kreditima zaključivani onako kako je bankama odgovaralo, sa klauzulama koje su potpuno na štetu građana koji su morali i takve nepovoljne uslove da prihvate. Sad još i ovo, kao dodatni teret i kamen oko vrata građana. Ne zna se ko više štete čini građanima, banke ili ovakvo pravosuđe. Država bi morala da reaguje, kadije se ponašaju kao kabadahije.

  11. Zasto su sudije kasacionog suda tvrdile da bankenemaju pravo.A sada tvrde suprotno.Koji je razlog promene misljenja.Kada odete kod advokata po savet sta cete dobiti.Ovde je ocito podbacio ministar pravde.

  12. Uvek je i bilo, kod koga je noz kod njega je i kolac, lepo prvo su doveli sve te banke da nas orobe a sad mogu i legalno da nas pljackaju. E sirotinjo i bogu si teska…

  13. Zašto sad većina banaka ne naplaćuje obradu kredita? Kad su gradjani tužili, bankama bila panika.Znači može bez obrade kredita, i tog lopovluka !

  14. U komentari a se pominje država. Mi nemamo državu da je imamo ovakve stvari ne bi se događale… Srbijo, među šljivama!

  15. Ju pa nije kriv SNS ,ma nijeee.Odnmene tu siću što su vratili dobiti neće.Svi sa advokatima u protest!!

  16. Treba preispitati dostojnost članova Građanskog odeljenja VKS na osnovu čl.4 st.4 Pravilnika o kriterijumima i merililima za ocenu ….dostojnosti biti sudija.

  17. Zar niste gledali na televiziji,kad nasa draga guvernerka na pitanje zasto NB ne reaguje na taj problem koji se desava godinama,ona je odgovorila:NB I ona nece dozvoliti da zbog tih gradjana (koji su opljackani),dodju u sukob sa bankama I time oteraju strane investiture.To su njene reci,a vi vidite sta to znaci!!!

  18. Ono sto treba proveriti je ko sedi u stolicama upravnih odbora banaka,kada vidite imena shvaticete,sve sami politicari,njihova braca i sestre i ostali…Ustav i zakon u Srbiji su faktor Q,podlozni su promeni potrebama pojedinaca i tu se zavrsava svaka prica

  19. Naravno da je odluka VKS u redu.Ko te tero da digneš kredit ako nećeš da platiš troškove predviđene ugovorom. Sada ganjaj pohlepne advokate koji su, očekujući laku i veliku zaradu, po banderama pisali i pozivali da tužiš banku iako su znali da nema osnova za to.

  20. Ukoliko VKS ne povuče sporno tumačenje milom ili nekom silom ( možda ipak mesija Vučko se pojavi ) onda je definitivno to početak kraja ovog režima jer moja porodica i familija koji su ojadjeni od banaka neće propustiti mogućnost da zauvek oteraju Vučića i SNS na biralištima u istoriju.

  21. Kada su uzimali naknadu za obradu kredita ,tada se nije postavljalo nikakvo pitanje,a sad kad to treba vratiti svi su oštećeni osim nas klijenata.Mi smo bahati i uništćemo iste te banke pravosuđe i još koješta. A da li su se u onom momentu kada su uzimali po 50,100 eura za obradu od nas klijenata koje je većinu problem naterao na taj čin pitali da li je tolika svota novca uzeta za neznam čega i zbog čega primerna. Čist harač !!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.