Da li će Srbija ukinuti zabranu izgradnje nuklearki i kakav bi bio odgovor ekološkog pokreta na to?

Ostavite komentar


  1. kakve veze to ima ? logor je i dalje na istom mestu, okupacija traje, koga briga, stvarno ???

  2. Evo ubiću se od ovih ekoloških pokreta. Njima ništa ne odgovara. Cela Evropa pravi struju na nakuklearne elektrane samo kod nas je to zabranjeno. A kad ne bi imalo struje sva dana desio bi se ustanak.

  3. Vetrenjače solarni paneli,ne mogu da zadovolje potrebe Srbije,tako da,na žalost na radost to ćemo videti nuklearke. Ekolozi,hm to kako tata iz Amerike kaže,mada sada je na klackalici sa Rusima pa nemaju neki interes ovde.

  4. Nisu u stanju da upravljaju jednim EPS-om, nego ce da upravljaju nuklearkom. Mogu samo da zamislim kakvu stetu bi napravio vlasnik cevabdzinice u nuklearki. AV nam govori kako neznamo da upravljamo stadionima, kako onda da upravljamo nuklearkama.

  5. Najveca greska je graditi nuklearku, struja treba, pre svega da se mi orijentisemo na vodne potencijale, pa vetroparkove pa solarne pa mozda MOZDA da razmisljamo o nekoj malo nuklearki. Iskreno mnogo smo mala zemlja da gradimo ne samo veliku nego i malu nuklearku. Nemamo strucnjake a i ono sto je bilo u Vinci odavno ga nema, gorivo mora da se kupuje a otpad mora negde da se odlaze? GDE CE SE ODLAGATI ISKORISENI NUKLEARNI OTPAD??? To mora da bude pored vode zbog hladjenja ako se razuemem u tehniku. Tako da pare koje ce se utrositi za neki EXPO i stadion i ko zna za sta jos, samo nam fali i nuklearka. litijum (kome vreme iscurilo – ima natrijum jonske baterije novo ali uspesnije nego litijum jonske pitajte Kineze i Induse), pa jos koji rudnik bilo cega, pa jos malo prodaje poljoprivrednog zemljista za neke fabrike, divota, a koliko kosta Srbija i zdravlje ljudi pa da prodamo dok nas ima. Ziveli

  6. Ako mislite na onu rulju sa ulice bice problemajer sa njima rukovodi neko izvana ali je elektrAna preko potrebna a sama ce se otplacivati. Kome ne odgovara saznali smo vec kroz najavu osporavalna

  7. Da li vi zaista ozbiljno uzimate u obzir lagarije i foliranja malouracunljivog aktuelnog Predsednika pronije Srbije ?

  8. Ovakvu zabranu mogli su doneti samo zatucani Srbi i kobajagi naučni radnici sa podrepaškim imidžom. Da smo ko Bugari ili Slvenci/Hrvati izgadili par NE bog da nas vidi, danas bi bila druga priča. Ovako, sa sagorevanjem najprljavijeg uglja u Evropi samo smo sebi deneli smrtnu presudu iz koje još ne možemo nikako da se otresemo!

  9. @Miloš
    Naprotiv, u celom svetu je trend zatvaranja nuklearnih elektrana i traže se alternativni načini. Informiši se.

  10. Gluposti u vezi opasnosti. Pa okruzeni smo nuklearkama u regionu i bilo koja da dozivi havariju osecacemo posledice kao da je kod nas. S’time da ne ubiramo nikakve plodove njihovog rada ako je sve u redu. Jedino nas nuklearka vadi u buducnosti.

  11. Haha.. kakav bi bio odgovor ekoloskog pokreta, kao da ove debile na vlasti zabole sta gradjani misle i zele.

  12. Zalihe uglja u Srbiji su sve manje i to uglavnom losijeg kvaliteta. Zato nam je vazduh veoma zagadjen, posebno zimi. Jedna nuklearna elektrana bi delimicno resila taj problem. Znacila bi okretanje ka zapadu posebno prema USA.

  13. Imamo specijalce koji tovare blato umesto uglja,i ti isti strucnjaci treba da odrzavaju nuklearnu elektranu.

  14. Uglja ima za jos 40..50 god ..treba ga otkrivati i kopati..ato se tice nuklearki nece to zaziveti u srbiji u naresnih 30 ..40 good..zivi bili pa videli..

Ostavite komentar


Ekonomija

PKS: Raste interesovanje za dualni model obrazovanja 10

PKS: Raste interesovanje za dualni model obrazovanja

Dosadašnji trend porasta interesovanja učenika za školovanjem po dualnom modelu obrazovanja nastavlja se i tokom školske 2024/2025. godine, s obzirom da rezultati upisa pokazuju da je skoro 85 procenata ponuđenih mesta od strane privrede popunjeno posle prvog upisnog kruga, kažu iz Privredne komore Srbije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.