Skup kvadrat, visoke kamate: Da li država treba da gradi povoljnije stanove za građane?

Ostavite komentar


  1. Ako profesorka ne zeli mesanje drzave u izgradnju stanova, zasto se profesorka nije osvrnula na odluku NBS o ogranicavanju kamatnih stopa na stambene kredite na 4,08%.
    Drzava odnosno NBS se ogranicavanjem kamatnih stopa vec umesala na finansijski trziste i u izgradnju stanova…

  2. Malo mi je muka od ovakvih žalopojki. Zar niko ne vidi da se ovde radi samo o Beogradu, koji privlači sve više ljudi, a ostali gradovi se ubrzano prazne. Ispada da posao jedino, i mnogo lakše, može da se nađe u Beogradu.
    Zašto se mnogo manje gradi u ostalim gradovima po Srbiji? Tamo su i cene manje, nema tolikih gužvi i zagađenja, toliko kriminala i nasilja, gde se mirnije živi …
    Zar niko ne vidi da je Beograd prenaseljen, a neki planiraju i nova naselja? I ovako je prevelik broj stanovnika, a vlast se trudi da ga rapidno poveća. A onda se čudimo što neko provodi pola radnog vremena na putu do posla.
    Da li je to logično?

  3. Prosla vlast je imala plan da na mestu starog buvljaka izgradi naselje socijalnih stanova.Nova vlast sns-OVACA je taj plan ponistila i zemljiste dala za izgradnju filmskog grada.Razumljivo jer nije njima do vlasti da bi narodu bilo bolje vec da bi napunili svoje dzepove.

  4. Bravo Rade, slažem se sa vama. Beograd je postao toliko prenaseljen da je život maltene nemoguć u njemu. Treba ga maksimalno rasteretiti. Uništili su sela i manje gradove i svi su došli u glavni grad. Većina ljudi je svoje stanove stekla. Njihova deca su ih nasledila. Tako je bilo u ostalim gradovima. Treba početi ulagati u ostale gradove da se Beograd ratereti. Biće i tim ljudima lakše da ne moraju dalje od svojih kuća a i nama koji smo iz Beograda će svanulo da se malo rastereti.Vratite svima dostojanstvo. Ni u Beogradu se ne radi ništa osim što rade kockarnice i tržni centri.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.