Da li je država investitoru prodala privatnu zemlju?

Ostavite komentar


  1. U Vojvodini postoji više desetina zadruga koje poseduju dokumentaciju kojom je nepobitno utvrđeno da je zadružna zemlja privatizovana i prodata kao da je društvena i to već 10 godina dokazuju opštinskim organima, ministarstvu finansija i Upravnom sudu ali i drugim organima, uključujući i predsednika Vučića.Savet za borbu protiv korupcije je o tome 2018 godine sačinio dobar izveštaj i predložio vladi niz mera za prevazilaženjeovako nezakonitog stanja. Vlada nije preduzela ništa. Na temelju podataka više zadruga i Izveštaja Agencije za borbu protiv korupcije Udruženje akcionara Vojvodine sačinilo je Izveštaj o privatizaciji zadružne zemle i isti pre godinu dana poslalo Evropskoj komisiji u Brisel. Radi se po našoj proceni o oko 200.000hektara zemlje u Vojvodini koja vredi najmanje dve milijrde evra. Molim Danas da se pozabavi ovim velikim problemom i izvorom ogromne korupcije u kojoj pored tajkuna učestvuju katastri, sudovi, tužilaštva, ministarstva, Agencija ya privatizacijui za procenu vrednosti kapitala.

  2. Ako mogu da se nadovežem, na ovu nebrigu i nesavesnost države, kao i na bahatost i netransparentnost koja je hronična u procesima privatizacije, navešću Vam primer koji trenutno muči veliki broj vlasnika zemlje koja se nalazi u atarima pored ili između parcela i njiva koje je obrađivao nesretni PKB.
    Nakon veličanstvene prodaje AlDahri, ispostavilo se da su mnogi vlasnici parcela davali u zakup svoju zemlju PKB-u, ili je bilo situacija da nisu obrađivali svoju zemlju, ali je zato što se parcela nalazi između dve koje je koristio PKB, i ta parcela bivala obrađena, bez znanja vlasnika, a rod se bez naknade prikupljao i nosio u silose PKB-a. Napominjem da se radi o VLASNIŠTVU a ne o pravu korišćenja, znači VLASNIŠTVO, privatno vlasništvo! Kako je to teško objašnjivo u ovoj našoj komunističkoj zemlji….
    Kako sam jedan od oštećenih u tom procesu, i kada sam se obratio poljoprivrednom inspektoru da zatražim zaštitu, prvo pitanje je bilo da li se radi o državnoj ili privatnoj zemlji. Kada sam rekao da je u pitanju privatni posed, on je rekao da oni kao institucija nisu nadležni i da zaštitu moram da zatražim od policije! Kako je to veličanstveno organizovano u zemlji koja stremi evropskim standardima…..

  3. Sada poštena gospoda Hristić svakodnevno istresaju šut, smeće i zemlju u korito Dunava i tako proširuju svoje zemljište. U pitanju je parcela u Sremskoj Kamenici na 5 km od centra Novog Sada.
    Nadležni ne reaguju. Sramota.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.