Od novca za uvoz struje mogle su biti izgrađene dve elektrane u Srbiji

Ministarka energetike najavila da bi za tri godine Elektroprivreda Srbije mogla da izgradi nove kapacitete, stručnjaci tvrde da taj rok nije realan

Ostavite komentar


  1. Kupi struju za sva raspoloživa sredstva ili omogući gradjanima da to urade i gotova stvar po trenutnim cenama.Bude li viška prodaće se.Ali kada likvari vode kompletan energetski sistem nastaje haos jer treba grejati neprodate stanove i stranačke prostorije o trošku sirotinje.

  2. Još dok sam bio apsolvent arh. 1978…bila je aktuelna nova žel.stanica u prokopu,radio sam u Majdanpeku bila je planirana reverz.hidroelektrana Đerdap-3,pričalo se o autoputu do C.Gore i drugom koloseku pruge Bg-Bar…i prođe 50god/pola veka i ,i, ništa..

  3. Da, ali onda kumovi ne bi mogli da zaključuju ugovore o uvozu električne energije i skupo prodaju energiju iz reka stavljenih u cevi i vetroparkova. Palmi ugalj ide nikad bolje pa će imati i da udeli gospođama po 3.000 din. Pa šta? Uzećemo još kredita. Sve će to plaćati deca i unuci nas, koji smo bili previše uplašeni da odemo.

  4. Tacno, mogle su biti sagradjene dve nove elektrane, ali gde bi onda bili „uhlebljeni“ sns „kadrovi“? Kako bi se od privatnika iznajmljivale masine koje, po fakturama, rade 28 sati dnevno? Kako bi se sns bagra „oparila“ i kupovala vile, dzipove..? EPS je Javno preduzece za snabdevanje vlastodrsca i kamarile i cerupanje budzeta.

  5. Ako Grčić neće biti optužen za loše poslovnje, nek bude tužen za te pare koje su potrošene bez razloga. Mora postojati neka odgovornost, ali i viših struktura u vlasti.

  6. Na vlasti su istiljudi decenijama!da su hteli izgradili bi no vazno je da se nspune svoji dzepovi!srbija je ovakvim rukovodjenjem sve bliza totalnom raspadu!

  7. Док је министарка Зорана на челу енергетике нема изласка из ове тешке ситуације она ради циљано да уништи термо сектор епса што се мора признати да је донекле и успела и нас забрињава ко стоји иза ње ко је подржава у Србији јер за странце знамо да либира за Американце

  8. Čega god se ova osoba, u životu dotakla, to je prooadalo.
    Kao i ona koja je tu postavila.

  9. А Кина за 3,5 милијарде направи 350 км ауто пута пуног профила кроз пресуму и то све на шиповима на висини од 50м . Док код нас 650 милиона за премијер лигу, 1,5 милијарде за увоз струје и тд и тд и још на крају приче смо сиромашни.

  10. A tek od prodaje sportista koliko bismo mogli da izgradimo elektra na,bolnica,da lecimo decu

  11. Тачно тако,а ако Зорана буде министар још неку годину ми ћемо користи свеће и лампе на петролеј!

  12. Од те две електране нема провизије, а од увоза остаће парица за још неку винарију.

  13. Mi prozvodimo struju da bi je izvozli umesto da snabdevamo nasa domacinstva a struju kupujemo.Pa to nema nigde O.o

  14. A kad je zadnji put izgradjena neka elektrana,koliko se raznih vlasti izmenilo,nema veze koja je stranka na vlasti,svi su isti,problem je nasa srpska pamet sto ne znamo da gledamo par decenija unapred,nego samo cetiri god.do isteka mandata

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.