Da li je rudnik litijuma u Finskoj aktivan, kao što tvrdi Vučić?

Ostavite komentar


  1. I sta kaze g. Vucic? Ipak to nije isto a nije ni otvoren rudnik a ne zna se kada ce i nece biti nista osim litijuma i ne tako velike kolicine i bez bora i ostataka. Bilo bi lepo cuti neke pozitivne stvari a ne price radi price bez osnova sve cesce izgleda. Ziveli

  2. Zašto se veoma retko i stidljivo pominje visina rudne rente u Srbiji i svetu?. Prosta logika kaže da je prostor od 3 % u Srbiji i 30 i više u svetu koruptivni pokretač upornog insistiranja otvaranja rudnika litijuma. Da režim želi bolji život u državi ulagao bi u proizvodnju hrane, čuvanje vode, uvođenje kanalizacije i likvidaciju septičkih jama umesto megalomanskih projekata koji koriste za punjenje džepova.

  3. Šeik, ujedno i ministar spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata, Abdullah bin Zayed Al Nahyan uploviće sutra luksuznom 145 metara dugom jahtom Opera kod Lokruma u Dubrovnik, javlja zagrebački Jutarnji list. Razmišljam nešto, kad nama krene sa litijumom, gde ćemo da smestimo tolike luksizne jahte.

  4. Ima li ili nema rudnika u Finskoj je potpuno nebitno u odnosu na cinjenicu da za ovu raspravu NIJE NADLEZAN Predsednik Republike Srbije. A krajnje je vreme da se vrati i uklopi u svoje Ustavne okvire. Torazume obican gradjanin pa kako to ne moze da shvati covek sa zavrsenim Pravnim fakultetom.

  5. Ne postoje aktivni rudnici litijuma u Evropi. Istrazivanja su u toku u Finskoj i Austriji ali za sad verovatno nema nista od tih rudnika a jedan od razloga je i uticaj na zivotnu sredinu. Videcemo razvoj dalje situacije.

  6. Keliber kompanija je postavila kamen temeljac na rudnik jos u maju 2023. Zaato ste to precutali?

  7. Bolje da ne pominju Finsku jer teritorija Finske je 4 puta veća od Srbije sa procentualnim udelom voda od blizu 10%, dok u Srbiji taj procenat iznosi 0,25%. Finska ima broj stanovnika kao Srbija. Koga ne mrzi neka malo progugla ove podatke koji govore sami za sebe i to može da razume i dete iz V razreda osnovne škole. U Srbiji se neće kopati litijum!!!

  8. AV i njegova bratija su strucnjacai za sve i treba da vladaju jos dugo, dugo posto se, kao sto rece AB, nikad vise takvi nece roditi. Zagrcnula sam se od smeha kad sam to cula.

  9. Nema aktivnog rudarenja litijuma nigde u Evropi. U Rajnskoj oblasti je izgrađeno postrojenje za preradu, ali nema ekstrakcije litijuma iz geotermalnih voda. Svim projektima je zajednički ogroman otpor lokalne zajednice zbog brige zbog životne sredine.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.