Da li ovog puta stvarno počinje lov na nelegalne bogataše?

Zakon o utvrđivanju porekla imovine počinje da se primenjuje od 12. marta

Ostavite komentar


  1. Ha, ha, ha odjednom u Srbiji tetke, strine, ujne, ujke, sestre, tašte, teče, stričevi,… postadoše milioneri.

  2. evo prvi Sinisa Mali da pokaze sprovodjenje zakona na licnom primeru, zatim Vulin, pa bata Vucic i za njima ostali… Al bojim se da ce opet da stradaju obicni gradjani, dok ce kriminalci nesmetano obavljati svoje poslove, kao i do sada.
    Molim da se objavi komentar!

    1. Oni na red treba da dođu tek kada tajni državni ugovori ugledaju svetlost dana. Njihov ekstra profit se nalazi u njima i, za sada je nevidljiv.

  3. Kasnije podmaži gde treba.Tako nešto nije moguće da se dogodi u Srbiji, (lov na nelegitimne bogatune). To se kosi sa našim kulturnim obrascem i sistem vrednosti koji je prevladao u zajednici.

  4. Sta vredi zakon,ako institucije nece raditi svoj posao kao i do sada. Neko ce i dalje da gradi,zida,vozi…a neko sa 1000din duga ce da ima posla sa izvrsiteljima.

  5. Toliko se godina spremao ovaj zakon,sto samo jedno znaci,zakon je pun rupa i nece niko naebati. Ako u jednoj nemackoj svaki transfer veci od 10k evra se stavlja pod poresku lupu, zasto se kod nas sve preko 5k evra ne ceslja?!

  6. Nema od toga nista.Novac stecen ilegalno je prenet u inostrantsvo a opran je ulaganjem u nekretnine i zemlju.Predhodna vlast nije mogla da se izbori sa tim a trenutna takodje.I ako se taj zakon donese to ce biti mrtvo slovo na papiru.

  7. Ovo ispada da se godišnje bez straha i sankcija može klepiti oko 100 prosečnih plata ili zaperiod od 3 god. 300. Najbolja je pošalica da nema retroaktivne primene , a sa druge strane može retroaktino reketiranje mladih koji na vlastitin računarima rade ,u najčešće roditeljskoj kući. Živela država Dembelija i republika Tunguzija.

  8. почети од главе од подрума вина,станова у бугарској,од теткиног стана и даље редом

  9. Kazu uzimace 75% od imovine za koje nema porekla.To znaci da sto vise ukrades, ostace ti jos dosta (25%)!

  10. Znači, ukradeš (nelegalno bogaćenje je krađa) npr. 100 nečega, na to platiš 75% poreza. Ostane ti 25% tog nečega. Nije poenta u tih 75%, poenta je u reči UKRADEŠ. Tih 25% je i dalje ukradeno. Po zakonu bi trebalo da se ODUZME sve ono što je stečeno nelegalno, a ne da se plati neka nadoknada. To je legalizovanje krađe.

  11. Jedini pravi lov na nelegalne bogataš bio je 1945. godine. Jedino je velika nepravda što su tada stradali i legalni „bogataši“. Domaćini.

  12. Zakon bi prvo trebalo da potkaci bas ministra finansija sto se naravno nece desiti pa je to jos jedna prazna prica za naivne Srbe! Videcemo ko je u pravu!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.