Da li skok cena u SAD predstavlja kraj niskih kamatnih stopa?

Inflacija još ne zabrinjava

Ostavite komentar


  1. Amerika je od krize 2008 god. do danas upumpala preko 10 hiljada milijardi dolara počev od spašavanja svojih banaka pa privrede do korone. EU je ubacila skoro polovinu te sume. U svetu se tako vrti ogromna količina novca bez pokrića pa su zato kamate pale na nulu, što bi davali kamatu na štednju kad imaju besplatnih naštampanih para. Svet (prvenstveno Kina) su apsorbovali taj novac pa nije bilo velike inflacije ali svemu dođe kraj. Sada mogu ili da puste inflaciju ili da smanje količinu para. Ni jedno ni drugo nije dobro za njih pa će izazivati sukobe u svetu i tako pokušati da se izvuku. Zato očekujem, posle ovog u Izraelu, eskalacije u još nekim kriznim regionima

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.