Da li su nove biorazgradive kese u prodavnicama zaista ekološke (VIDEO)

Prvi efekti odluke beogradskih vlasti da zabrani upotrebu plastičnih kesa

Ostavite komentar


  1. Sledece je da nas, kao u razvijenim zemljama, nateraju da ne jedemo i pijemo kod kuce nego u restoranima, pa necemo ni kupovati, te kese nece biti ni potrebne. Mnogi zaposleni kod privatnika vec jesu u toj situaciji, rade od 7-21h i jedu sta mogu dok su na poslu, a kod kuce su da prespavaju.

    1. Da li su plastične kese koje se plaćaju manje štetne? Da li prirodi šteti seča drveća i utrošak energije za izradu papirnih kesa? Koliko planetu koštaju „cegeri“?
      Eto zgode da se još malo zaradi…
      Da li papirna kesa s logom treba da košta 15.00 RSD?

  2. Pusti kese .
    Zašto nema povećanja penzija za 2018 i 2019 godinu.
    Penzioneri da li ste upamet šta vam vlast radi ,kako vam otima penzije jer povećanje za 2018 se vodi pod ,,Razno,
    A za 2019 Nema povećanja .ovo je igra za osudu ,gde utrošiste 40 godina svog rada da vas jedan Siniša mali pređe na vinjaka.ili ste vi prokupački zaljubljeni u vođu

  3. Ekoloski komunizam je tu samo da osiromasi stanovnistvo.
    Cist aktivizam bez potpore…

    1. Zabrana upotrebe plastičnih kesa je pitanje koje je odavno aktuelno. Proizvodačima kesa dato je dovoljno vremena da se prilagode, ali odluka njihova je da ne žele. Poražavajuće je da se u tekstu obraća više pažnje na kupce i proizvodače, u smislu kako će se oni prilagoditi, umesto da se istakne koji značaj će ova Odluka imati po očuvanje prirode. Slažem se i da su problem te tzv „biorazgradive kese“, ali ne može se sve ni rešiti nekom Odlukom. Nekada moramo sami da promenimo naše navike, koje nam ne predstavljaju veliku žrtvu, ali za opstanak drugih bića koje žive na Zemlji je presudan. Živeo ceger!

  4. Poštovani novinari, ko je sada lud. A ko zbunjen? Do juče ste kritikovali državu zbog toga što se ne pridružuje onim državama loje ukidaju korišćenje plastičnih kesa, a sada kada država Srbija postepeno, grag po grad, uvodi zabranu plastičnih kesa, Vi sada idete u drugu krajnost, ko je ošteće, a ko profitira ukidanjem plastičnih kesa. Molim Vas, dogovorite se sa samim sobom, šta ili ko Vam je kriv? Koga želite ovim suludim pitanjima da napadate? Da li sve mora biti politički poligon za napad na AV.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.