Da li zbog štrajka u Pošti građani mogu da ostanu bez popusta za redovno plaćanje struje? 1Foto: Shutterstock/BalkansCat

Zbog štrajka poštara u Srbiji građani još uvek nisu dobili račune za struju za oktobar što kod njih izaziva bojazan da li će, u slučaju da taj protest potraje, ostati bez popusta za redovno plaćanje.

Ipak, potrošači koji žele da iskoriste pravo na popust u iznosu od pet odsto, to će moći da ostvare i u ovom mesecu, čak i ako zbog protesta ne dobiju račune na svoju kućnu adresu, pod uslovom da svoje obaveze prema EPS-u izmire, kako je to inače predviđeno, do 28. novembra.

Naime, potrošači će svoje račune moći da plate na vreme, kako bi dobili popust, koristeći novi portal EPS-a, uveden 1. novembra, za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje – Uvid u račun.

Takođe, građani mogu da odu do šaltera poslovnica Elektroprivrede Srbije i tamo plate svoje račune do 28. novembra i tako ne ostanu bez prava na ostvarivanje popusta.

Jedna od opcija je i ta da potrošači pošalju mejl nadležnima u EPS-u i traže da im se dostavi iznos računa za prethodni mesec kao i da se sa tim zahtevom obrate kol centru tog preduzeća.

Ipak, iako način da se na vreme plati račun koji poštar nije dostavio potrošaču postoji, činjenica je da će eventualno neuručivanje računa na kućnu adresu direktno pogoditi starije građane koji nisu vični onlajn plaćanju pa će umesto toga morati da svoje vreme troše da idu do poslovnica EPS-a, što može dovesti i do gužvi na šalterima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari