Četvrti međunarodni sajam tekstila, odeće, kože i obuće i Drugi kreditni sajam juče su otvoreni u novopazarskoj Hali sportova. Na prostoru od preko hiljadu kvadrata, u organizaciji Agencije za ekonomski razvoj Sandžaka, modne i industrijske trendove u tekstilu i koži prikazuje 42 izlagača iz Turske, Rumunije, Grčke, Hrvatske i Slovenije, dok pod pokroviteljstvom američke Mersi korps kreditnu ponudu predstavlja osam banaka.

Četvrti međunarodni sajam tekstila, odeće, kože i obuće i Drugi kreditni sajam juče su otvoreni u novopazarskoj Hali sportova. Na prostoru od preko hiljadu kvadrata, u organizaciji Agencije za ekonomski razvoj Sandžaka, modne i industrijske trendove u tekstilu i koži prikazuje 42 izlagača iz Turske, Rumunije, Grčke, Hrvatske i Slovenije, dok pod pokroviteljstvom američke Mersi korps kreditnu ponudu predstavlja osam banaka. Sajam je otvorio predsednik opštine Novi Pazar Sulejman Ugljanin koji je ocenio da je „manifestacija značajna jer ide uzlaznom putanjom“ i izrazio očekivanje da sajam postane generator ekonomskog razvoja ovog regiona u celini.
Prateći programi Međunarodnog sajma u Novom Pazaru su okrugli stolovi o razvoju malih i srednjih preduzeća, strukovnom obrazovanju-akreditaciji viših i visokih škola i reformi stručnog obrazovanja na svim nivoima, o uspostavljanju partnerskog odnosa između institucija i privatnog sektora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari