Na sinoćnjoj manifestaciji održanoj u hotelu Hajat u Beogradu, osnivaču firme Bak, Darku Budeču dodeljena je nagrada Preduzetnik godine 2012 kompanije Ernst and Jang. Kovertu sa imenom nagrađenog je otvorila i proglasila pobednika Verica Kalanović, ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Srbije.


Budeč je inženjer elektrotehnike i 1992. godine je osnovao kompaniju Bak koja razvija sopstveni dizajn svetiljki i proizvodi ih u sopstvenim pogonima od najkvalitetnijih materijala. Program Ernst and Jang Preduzetnik godine, uspostavljen 1986. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, sprovodi se u više od 50 zemalja a po prvi put u Srbiji. Budeč će biti deo grupe najboljih svetskih preduzetnika koji će u junu sledeće godine u organizaciji Ernst and Jang putovati u Monte Karlo gde će konkurisati za titulu Svetskog preduzetnika godine. U kategoriji Brzorastući preduzetnik godine nagradu je dobio Branko Milutinović, jedan od osnivača kompanije Nordeus koja se bavi računarskim tehnologijama. U kategoriji Inovativni preduzetnik godine nagrađen je Sava Marinković, osnivač kompanije Teleskin koja nudi inovativna rešenja u dijagnostici melanoma i drugim oblastima brige o zdravlju.

Svim nominovanim kandidatima čestitao je Stiven Fiš, rukovodeći partner kompanija Ernst and Jang za Srbiju i zahvalio im na njihovom doprinosu u razvoju preduzetništva i srpske ekonomije u celini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari