Deblokiran "ipsilon" krak obilaznice oko Subotice, poljoprivrednici sutra nastavljaju protest 1Foto: Privatna arhiva

Subotički poljoprivrednici deblokirali su oko 17,30 deonicu zapadne obilaznice oko Subotice između žedničke i bikovačke petlje.

Poljoprivrednici su, međutim, najavili novi protest i okupljanje sa traktorima za sutra u 10 časova na „ipsilon“ kraku, dok čekaju pisani odgovor na njihove zahteve iz Vlade Srbije, prenosi RTS.

Iz Udruženja poljoprivrednika Subotice navode da će od odgovora Vlade zavisiti njihove dalje akcije.

Poljoprivrednici su nezadovoljni, jer kako tvrde, još nije ispunjena većina njihovih zahteva dogovorenih još prošle godine.

U zahtevima Vladi Srbije i resornom ministartvu traži se izmena Zakona o akcizama, kako bi poljoprivrednici od 1. januara sledeće godine sipali gorivo na svim pumpama bez akcize, da se isplati subvencija od 17.000 dinara za sertifikovano seme bez pravdanja računima za prethodnu i ovu godinu, moratorijum na poljoprivredne kredite i uređenje robne berze i tržišta poljoprivrednih proizvoda uz kontrolisan uvoz mleka, mesa, jaja i povrća.

Subotički paori su predsedniku Vlade Srbije i ministru poljoprivrede jutros uputili pismo sa zahtevima i rokom od 24 sata za odgovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari