Dejanović: Poboljšati uslove za mlade

Ostavite komentar


  1. Gospodo Dejanović, šta ste imali do sada da date državi dali ste, oslobodite mesto tim istim mladima koji odlaze van granica naše zemlje da se zaposle, a Vi uživajte u penziji.

    1. Bravo za komentar! I ona, i Vucic, Seselj, Draskovici, Dacic, Djilas, Jeremic, Ceda, Canak, svi ministri i drzavni sekretari u poslednjih trideset godina, direktori javnih preduzeca, Lutrija, Agencija, komisija, NVO, svi da se sklone da konacno udahnemo malo sezeg vazduha. Sve zu zagadili, uprljali, unistili svojim rabotama.

  2. Jadni smo mi ako ova večita ministarka/penzionerka vodi računa o populacionoj politici ovog naroda.Ona i njena družina su se svojski potrudili da sve vredno ode iz ove naše lepe zemlje,koju već po drugi put upropaštavaju.
    Gospođo,vi ste sina naselili u Portugaliji,pa ga sada izdržavate od narodnog harača,a vama je odavno mesto u penziji.

  3. Ona i ostali političari rade svoj posao.Biće dobro ako nas bude i pola miliona uskoro!

  4. Kad’ god se o bilo cemu oglase SPS “ kadrovi“…..pisi propalo !!!! „to“ (SPS) je naj vece zlo koje nas je snaslo .

  5. koja kontinuirano sedi u više fotelja upozorava na iseljavanje?! Reforma zdravstva mogla je da nam donese uređen sistem kakav postoji u Sloveniji, ali lekari na vlasti nisu se potrudili da nam pravo na lečenjem učine dostupnim. Odeš kod lekara opšte prakse, a sistem raspad, muči se, okreće telefon, a on pao i moraš ponovo da zakazuješ taj pregled. Koliko našeg novca je potrošeno za nefunkcionalni sistem za zakazivanje pregleda kod specijaliste? Kreneš iz početka, a lekar opšte prakse te onda šalje do bolnice da se raspitaš kako i u kom terminu se pojavljuje spisak specijalista, kada može da ti zakaže pregled… Napokon dođeš do specijaliste, izrecituješ simptome, a on umesto uputa za analizu isplače se kako je imao isti problem, ali ga je rešio upotrebom nečega što nije na pozitivnoj listi. Ako možeš da platiš pozvaće on čoveka, pustiće ga na spikerfon, daće ti broj telefona…Na tebi je, bez urađenih neophodnih analiza, da doneseš odluku hoćeš li rizikovati. Hoćeš li poverovati onome što se uvuklo u beli mantil i odokativnom metodom ti daje preporuku za kupovinu nečega čega nema u slobodnoj prodaji, naručuje se…Za mene je ovakvo stanje u zdravstvu čist kriminal i pitam se zbog čega mi se otimaju pare za osiguranje?! Zbog čega ne mogu da isčupam uput za najosnovniju analizu? Hoću li dobiti u privatnoj laboratoriji stvarne rezultate ili će i to biti usmereno ka kupovini nečega što mi možda ni ne treba? Oni blokčići koje lekari imaju na stolu, sjajni su, zaokruže preporuku za kupovinu, nema potpisa, nema načina da dokažeš da je pokušao da ti uvali lek koji ti nije potreban, ne daje se mogućnost pacijentu da lekara izvede pred sud i dokaže svesnu zloupotrebu mantila u cilju uvećanja kućnog budžeta, a na štetu pacijenta. Ministarka bez portfelja mogla bi da se odrekne neke fotelje i omogući da makar jedan lekar ostane u državi, kada već nije radila na reformi zdravstvenog sistema i time omogućila lekarima da ostanu ovde.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.