Delegacija NBS na skupštini MMF 1

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković predvodi delegaciju Srbije na redovnoj godišnjoj skupštini Odbora guvernera Međunarodnog monetarnog fonda i Grupacije Svetske banke u Vašingtonu, koja se održava od 4. do 11. oktobra.

Tokom boravka u Vašingtonu, delegacija Srbije razgovaraće sa predstavnicima MMF o najnovijim makroekonomskim i fiskalnim kretanjima, monetarnoj politici i napretku ostvarenom u strukturnim reformama, u kontekstu sprovođenja aktuelnog trogodišnjeg stend-baj aranžmana iz predostrožnosti.

Razgovori sa predstavnicima Grupacije Svetske banke će se voditi na temu postojećih projekata ove finansijske institucije u Srbiji, kao i o pripremi novih projekata podržanih aktuelnim finansijskim programom pod nazivom „Okvir za partnerstvo sa Republikom Srbijom za period 2016–2020“.

Predstavnici Srbije će učestvovati i na važnim konferencijama i imaće niz bilateralnih susreta sa visokim predstavnicima finansijskih institucija i velikih korporacija, kao i sa investitorima i drugim zainteresovanim partnerima, a cilj tih sastanaka je predstavljanje Srbije kao poželjne investicione destinacije.

U okviru godišnje skupštine, Jorgovanka Tabaković će učestvovati i na konferenciji na visokom nivou o aktuelnim globalnim kretanjima u bankarskom sektoru, čiji je domaćin generalni direktor MMF Kristin Lagard.

Pored toga, guverner NBS će 8. oktobra biti učesnik Okruglog stola o ekonomskim izazovima u centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Evropi, koji se prvi put u ovom formatu održava na inicijativu direktora Odeljenja za Evropu u MMF Pola Tomsena, saopštila je NBS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari