Nakon trodnevne posete Zastavi, menadžeri i stručnjaci kompanije Opel, koji posluje u sastavu američkog Dženeral motorsa, juče su napustili Kragujevac, a tokom njihove trodnevne posete, vođeni su razgovori o uslovima predstojeće tenderske privatizacije Fabrike automobila, koja bi potencijalnim kupcima trebalo da bude ponuđena do kraja naredne nedelje.

Nakon trodnevne posete Zastavi, menadžeri i stručnjaci kompanije Opel, koji posluje u sastavu američkog Dženeral motorsa, juče su napustili Kragujevac, a tokom njihove trodnevne posete, vođeni su razgovori o uslovima predstojeće tenderske privatizacije Fabrike automobila, koja bi potencijalnim kupcima trebalo da bude ponuđena do kraja naredne nedelje. Razgovori sa Opelom o privatizaciji jedine domaće fabrike automobila uskoro će biti nastavljeni, saznaje Danas.
Sa delegacijom Opela u Zastavi su u minula tri dana bili i predstavnici nekoliko nemačkih kompanija, potencijalnih isporučilaca proizvodne opreme za ugradnju na karoserijske linije u Fabrici automobila.
„Nemačke firme su predstavile svoje proizvode i opremu za zavarivanje, odnosno sklapanje školjke automobila. Preliminarno smo dogovorili isporuku te opreme našoj fabrici. U narednoj fazi pregovora, razgovaraćemo o ceni te opreme koja će, uoči početka proizvodnje Opelovog modela „astra klasik“, biti instalirane u pogonu Karoserija Fabrike automobila, saznaje Danas iz izvora bliskih poslovodstvu Zastava vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari