Domaći „punto“, odnosno „zastava 10“, čija je proizvodnja u Srbiji počela prošlog meseca, biće prodavan i na tržištu Rusije, a najverovatnije u još nekim zemljama bivšeg SSSR. Menadžment Fijata nedavno se saglasio sa zahtevom Zastave da „desetku“ ponudi kupcima u Rusiji dok će o mogućnostima plasmana tog modela u još nekim državama istočne Evrope menadžmenti italijanske i kragujevačke firme razgovarati krajem avgusta.

Domaći „punto“, odnosno „zastava 10“, čija je proizvodnja u Srbiji počela prošlog meseca, biće prodavan i na tržištu Rusije, a najverovatnije u još nekim zemljama bivšeg SSSR. Menadžment Fijata nedavno se saglasio sa zahtevom Zastave da „desetku“ ponudi kupcima u Rusiji dok će o mogućnostima plasmana tog modela u još nekim državama istočne Evrope menadžmenti italijanske i kragujevačke firme razgovarati krajem avgusta. Prema ranijem dogovoru sa Fijatom, „zastava 10“ će, pored domaćeg, biti prodavana i na tržištima svih ostalih zemalja jugoistočne Evrope.
– Uskoro krećemo sa analizom ruskog tržišta jer ne želimo da nagađamo koliko bismo automobila tamo mogli da prodamo. No, i pre sagladevanja naših mogućnosti u Rusiji, jasno je da veliko rusko tržište otvara i velike mogućnosti – kaže za Danas Zoran Bogdanović, direktor Zastave auto, novoformirane Zastavine firme za saradnju sa Fijatom.
Mada Bogdanović ne navodi nova potencijalna tržišta za plasman „zastave 10“, u Kragujevcu se očekuje da će taj model u dogledno vreme biti ponuđen kupcima u Ukrajini, kao i još nekim istočnoevropskim zemljama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari