Detalj o skoku cene struje koji skoro niko nije primetio: Ko štedi, njemu će poskupljenje biti – najveće

Iako je cena kilovatsata podignuta oko 60 para, slabo ispraćena odluka Vlade o naknadi za OIE, građanima će ceh za električnu energiju podići za još oko 40 para po kilovatsatu

Ostavite komentar


  1. Vlast se od početka ponaša kao Super Hik, uzima od siromašnih da bi dala bogatima. Ništa bolje nije bilo za očekivati.

  2. Što je struja skuplja mi više štedimo. Mi više štedimo,EPS ima manji prihod.Manji prihod struja opet poskupljenje…pa opet u krug.

  3. Sve mi je jasno osim onog da je EPS isplatio razliku od oko 80 miliona evra iz svog džepa. Ako je preduzece javno, onda je džep zajednički, odnosno svih građana. Sad vidimo kako se ponaša dobar kum i treba da se svi ugledamo na njih i pomažemo kumove, bratiju ali i partiju.

  4. Obrazovno- socjalni nivo glasaca SNS je taj da imaju velikih nepemostivih problema sa informacijama..sa internetom,nezavisnim medijima,matematikom itd..na kraju ovaj sazet tekst retko ko ce da procita..i ono malo sto procita,zakljuci ce da je ovo Zuti pisao ..

  5. Gospodin Petrović možda jeste ekonomista, ali mu logika nije jača strana. EPS jeste gubitaš i svi znamo zašto je to tako, ali nemojte da pričamo gluposti.

  6. Nije skupa struja nego ono sve što se prikaći uz račun.Živim sama i pola računa ni ide na izmišljene gluposti.Porez se platiti mora a ostale stavke su otimačina!

  7. Pa to je već oprobana taktika SNS-a, kradi od siromašnih, da bi dao bogatima. Ova vlast, samo misli na „svoje“ !

  8. Znači, ne poskupljuje struja toliko, koliko ove okolo „pijavice“, koje su na računima EPS-a. Sve te takse, nadoknade i gluposti, koje se usmeravaju u privatne džepove, ukinuti. Em će računi biti manji, em će sav novac ići na struju, a na na kojekave dodatne dažbine !

  9. Има ли краја таксама и наметима ове диктаторске и ненародне власти.Вучићу,зар је то национални интерес да држава очигледно краде грађане,срам те било идиоте лажљиви,све од тебе почиње и завршава.РТС коме служи…..

  10. nadam se da su moji sugradjani konacno shvatili sta znaci kapitalizam i da su se konacno politicki malo obrazovali. Jedino tako cemo dobiti sutra neku politicku opciju koja ce da zastupa interese prosecnog gradjana a ne samo interese krupnog kapitala kao sto danas cine apsolutno sve politicke opcije u Srbiji!

  11. Kasnite…prosle-mozda pretprosle godine,je ista stavka poskupela za gotovo 400%!!! Potpisujem napred navedeno.Nije sala.Proveravam licno svaki racun do detalja

  12. Postojale su dve izrazite šretočine: Geda Ličanin iz gradske vlade je smenjen, ostala je samo Ona. Samo u Srbiji blok tarifa i porez na ličnu imovinu. Srbija ima 8.5GW instalisane snage, a Hrvatska npr. samo 190MW, i opet se, navodno, uvozi struja. Koliko je to nama kapaciteta potrebno pa da imamo dovoljno struje bez blok tarife?
    Srbija ima 40% struje iz hidroelektrana na Dunavu i Drini i mi još plačamo neki dodatak za obnovljive uzvore – Crnogorka je neverovatna!
    Dotična je uništila 350km pruga u Vojvodini, i prodala najveće evropsko nalazište bakra i zlata u Boru. Ono što čudi je da je predložila prodaju EPS-a, a i dalje je ministarka. Pokušala je i litijum da proda. Ona će SNS da košta vlasti, a neke, možda, i života. Setimo se samo najave da će TENT da radi na gas, pa posle diverzjja na kopovima. O kakvoj mi Srviji pričamo posle rasprodaje rudnih i energetskih resursa?!
    Umesto da naloži izgradnju toplodalekovoda i eksploataciju domaćih izvora gasa, kao i pokretanja elektroproizvodnje u toplanama dotična diže cenu struje Srbijancima?! Pa da li je Ona normalna? Šta nju čini kvalifikovanom za tu poziciju?! Ne ume da nabroji ni instalisane snage po kapacitetima, ne zna potrošnje nafte i gasa, i ne zna rudne kapacitete?! Kao u knjizi Očevi i Oci, svi znaju da je talentovana, ali niko ne zna tačno za šta!
    Zašto se ovako ponašaju – zato što im se može, jer je opozicija još gora: sve što valja kritikuju, a loše hvale.

  13. ja ću da se grijem na struju po nižoj tarifi. imam 7 ta, pa ču malo i lođu da prigrejem. i opet jeftinije od gasa i drva. … i lakše…

  14. Da li će od te naknade za OIE deo da ode i prozjumerima (solarni paneli na kućama) ili je to samo za kumove i braću.

  15. Dokle vise da nas pljackaju!Ta stavka je do pre dve godine bila 0.093 dinara po kilovatu i bila je zanemarljiva.Pa su je podigli na 0.437 dinara.Zvaci devet puta skuplje a sada je podigli na 0.801.Znaci u sezoni ce biti oko 1500 dinara po racunu ko se greje na struju.Ja ne znam zasto cutimo i dozvoljavamo im da nas sisaju a oni u EPS-U primaju visoke plate,salju radnike na nagradna putovanja u Grcku itd.Da li mozemo da napravimo peticiju i da na racunu postoji samo cena kilovat sata i nista vise i da svako moze da izracuna koliki ce mu biti racun.Ili da izilazimo na ulice i obracunamo se pljackasima.Tv pretplatu mi placamo iz svog dzepa a na rts-u gledamo reklame od kojih oni uzimaju novac.Na tom rts-u vidimo apel da saljemo pomoc za neko bolesno dete.Evo neka smanje tv pretplatu od 300 na 200 dinara a 100 dinara neka idu u neki fond za bolesnu decu.Sakupice se mesecno dobra svota novca jer ima mnogo brojila.Za pocetak peticije da im ne dozvoljavamo vise da rade sta hoce

  16. logicno je da gradjane I privreda plate povecanje Ali OIE nebi trebao Niko placati jer to je cist I prevelik profit povlastenih jer neki od njih su dobili nova da grade jer su tajkunska sprega!!!!

  17. Ja uporno pricam da se zamenimo sa, ja ministarki penziju ona meni njenu platu, a garantovan znam vise od nja

  18. Pa struja ako mora da poskupi neka poskupi, stedecemo jos vise , ali EDB mora da se ponasa prema potrosacima odgovorno, da ako neko vidi da ima uvecan racuna a zna da se struja nije troslila toliko mora da ima svoje ljude koji izlaze na teren po prijavi , iako se radi za njih o maloj sumi za potrosace je to velika suma novca , da utvrde ko krade struju .

  19. Колико је запослених избеглица са Косова и Метохије, а колико је међу њима радника? Све високошколци са Сингидудук менаџерским дипломама, генетски предодређени за руководиоце, паразити који нам сисају крв!

  20. Косоварски паразити, колико их је запослено у разним електродистрибуцијама Србије?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.