Dević: Vrhovni kasacioni sud ažurno rešava predmete, ali je dve revizije ATP “Vojvodine“ preskočio 1Foto: Wikipedia/ PANONIAN

Evropska komisija (EK) usvojila je prošle sedmice Reformsku agendu Republike Srbije, čije ispunjenje je uslov za povlačenje 112 miliona evra od ukupno oko 1,5 milijardi, koliko je u narednih nekiliko godina rezervisano za našu zemlju. Od četiri oblasti, najozbiljnija je vladavina prava u okviru koje se nalazi i predmet ATP “Vojvodina“ koji je pod monitoringom EK, navodi se u saopštenju investitora u ATP „Vojvodinu“ Ilije Devića.

„Verujem da će to podstaći Vrhovni kasacioni sud (VKS) da reši predmete za naknadu štete „REVIZIJA 1“ i „REVIZIJA 2″, koji su najpre više od dve godine stajali u jednoj fioci Privrednog suda u Novom Sadu, a sada se već osam meseci nalaze u VKS-u“, poručio je on.

Dević očekuje da će i ti predmeti biti ubrzo rešeni.

„Ne samo zbog Reformske agende nego i zato što je VKS prilično ažuran u privrednim predmetima koje radi jedno veće. Već su rešeni svi predmeti u ovoj godini koji su stigli pre i veliki deo onih koji su stigli posle predmeta ATP “Vojvodina““, naveo je on.

Dević naglašva da nije najjasnije zašto su ta dva predmeta preskočena.

„Materija nije komplikovana, evidentirana je u sudskoj praksi. Ono što me pomalo brine su pritisci koji se vrše na VKS, kao i činjenice da je u taj sud imenovana sudija iz Novog Sada, a slična situacija je već viđena u nekim ranijim predmetima iz ovog slučaja. Ipak nadam se da će prevagnuti obaveze koje je Srbija preuzela kroz Reformsku agendu čije ostvarivanje prati EU, posebno u oblasti vladavine prava“, poručio je on.

Dević je podsetio i da je predmet ATP “Vojvodina“ već godinama pod monitoringom EK, kao jedini od 24 sporne privatizacije, u kome je oštećen investitor, a ne država Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari