Potpredsednica Vlade zadužena za privredu, Verica Kalanović uručila je juče ugovore o dodeli podsticaja za pokretanje posla kompanijama Fresenius Medical Care i Serbita shoes u Vršcu. Te dve kompanije su za pokretanje posla u Vršcu, jer je taj grad stavljen na listu prioriteta s obzirom na to da je stopa nezaposlenosti iznad republičkog proseka.

 Potpisivanju ugovora prisustvovao je i šef poslaničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, koji je podsetio da je kao ministar ekonomije, prošlog oktobra, sa kompanijom Fresenius Medical Care razgovarao o mogućim dodatnim ulaganjima u Vršac.

– Tada su mi obećali da će zaposliti nove ljude i upravo se to i dešava. Ova kompanija ima preko 500 zaposlenih, a planiraju da zaposle ukupno hiljadu radnika. Za to je zaslužan i predsednik opštine, jer je ovaj tehnološki park prilika za investitore i kompanije poput italijanskog Lampija, Rostera, sada Frezenijusa, i tako treba i nastaviti – rekao je Dinkić i dodao da je, u vreme kada je bio ministar ekonomije, insistirao na uvođenju duplih podsticaja za zapošljavanje, koji su na primer Nišu doneli 20 novih fabrika.

– Ovde imamo tri fabrike, što znači da podsticaji daju rezultate, a Vršac ima ozbiljnu šansu da postane grad sa najvećim investicijama u Vojvodini. Uz farmaceutsku industriju koja je zaštitni znak, zainteresovane su i druge kompanije, a uz sve te investicije smanjiće se nezaposlenost – rekao je Dinkić.

Kompanija Fresenius Medical Care širi kapacitete za proizvodnju medicinskih sredstava i opreme i u Srbiji će uložiti 24 miliona evra, dok će Serbita shoes investirati blizu 600 hiljada evra u opremanje fabrike za proizvodnju ženskih cipela. U obe fabrike ukupno će se zaposliti 651 radnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari