Direktorka Uprave za javni dug Srbije: Spustićemo dug na 47 odsto BDP-a

Ostavite komentar


  1. Kada budete po samicama, moći ćete svi da umišljate nepostojeće brojeve do mile volje. Imaćete dovoljno vremena za to. Doživotno.

  2. Za poslednjih 7 godina, aktuelna vlast je zadužila Srbiju za oko 10 milijardi evra. A vi se ubiste pričama kako je budžet procentualno manje zadužen??? Kao bajagi, imamo u sanduku para za bacanje?! Ovo je verovatno „egzaktna matematika“ po modelu Nebojše iz Beograda?! A svi se pitamo kakav je on doktor- a on egzaktni doktor!!!

  3. U naslovu stoji projektovani dug Srbije u odnosu na BDP za 2022. gdinu od 47 % a u tekstu 45 %! Ako Redakcija nije pogresila onda je g-da Tripovic ovlas konstatovala ovako ili onako! Ne bi me cudilo posle ovolikih „ambiciozno pozitivnih“ detalja koje bi trebalo uzeti vrlo oprezno. Pocetak teksta ukazuje da se Srbija ne zaduzuje za finansiranje JAVNIH plata i penzija a ministar finansija to takode podvlaci iako ih dize za cak 15 %! Istovremena ministarka Mihajlovic potpisuje novo zaduzenje sa Rusijom za izgradnju zeleznickih pruga sa vrlo opasnim klauzulama u slucaju neispunjavanja rokova za koje znamo da se nikada nisu ispostovali pa zato nacrt budzeta za 2020. i sadrzi ni manje ni vise nego cak 200 miliona € za penale! Dakle, nesto je trulo u drzavi Danskoj kad ministri ne koordiniraju!

  4. Javni dug tokom prvih devet meseci ove godine porastao više od 4% (skoro milijardu evra), što i piše na zvaničnom sajtu Uprave čiji je direktor ova gospođa, a ona priča o smanjenju… Statistika, naša dika – što poželiš, to naslika

  5. Samo za prvih devet meseci ove godine javni dug porastao skoro milijardu evra ili preko 4%, direktorka, kakvo smanjenje…. To je zvaničan podatak sa sajta vaše uprave.

  6. Nije 23,8 milijardi nego tačno 24.318.898.046 EUR, na dan 30.09.2019, to je podatak koji ste objavili. Dakle, preko 500 miliona EUR više.

  7. Javni dug Srbije je 26 milijardi evra ! Od toga nas je SNS zadužio 11 milijardi evra, i to u prvih godinu i po’ svoje vladavine. Sve što se sada gradi, gradi se iz loših kredita. Dajemo nenormalne subvencije stranim firmama, pa čak i IT firmama. Sve je to preko grbače naroda, a grcaćemo u vraćanju tih para narednih pedeset godina.
    Moja baba bi bolje vodila državu.

  8. Јavni dug Srbije је oko 50% BDP-a i dalje je prevelik i iznosi 23,9 milijardi evra. BDP Srbije iznosio je u 2018. godini, u tekućim cenama, 5.068 milijardi dinara (oko 47,04 milijardi dolara). U ovoj godini, kako kaže Vučić, BDP biće drugi u Evropi sa porastom od 4,7%, odmah iza Madžarske koja će imati porast 4,8%. BDP Srbije po glavi stanovnika bio je 5.860 dolara, a porast 4,2% ili 240 dolara po stanovniku. u Hrvatskoj BDP je 13.400 dolara po glavi stanovnika ima rast 2,8% ili 375 dolara po stanovniku, Rumunija ima 10.756 dolara po glavi, ima rast BDP-a preko pet odsto ili 500 dolara po stanovniku. Razvijene evropske zemlje imaju porast BDP po stanovniku i 3000 dolara, a procenat porasta je ispod 3%, daleko niži nego u Srbiji. Narodu ostaje da tumači nebuloze s kojom zamajava glasače. Beda na kraju ostaje ipak beda, a vođe mogu da lažu do mile volje.

Ostavite komentar


Ekonomija

Elektroprivreda: Srbiji ne prete nestašice struje 9

Elektroprivreda: Srbiji ne prete nestašice struje

Srbiji ne prete nestašice struje, a Elektroprivreda (EPS) ima dovoljno svoje proizvodnje električne energije i u sadejstvu sa uvozom podmiruje sve potrebe tržišta, izjavio je pomoćnik direktora Elektroprivrede Srbije za poslove upravljanja elektroenergetskim portfeljom David Žarković. 

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.