Povodom teksta „Fond plaćao gubitaše i povlašćene firme“ koji je objavljen u jučerašnjem broju našeg lista, reagovala je kompanija DIS koja je ukazala da sredstva namenjena razvojnim programima nikada nije koristila.


– DIS nikada nije bio korisnik sredstava iz kredita Fonda za razvoj, već je isključivo kredite dobijao preko sistema poslovnih banaka. Odobrenje za korišćenje određene kreditne linije ne znači da je ta linija i korišćena. Naša kompanija jeste konkurisala kod Fonda za razvoj, ali nikada nije pristupila korišćenju tih sredstava – navodi se u reagovanju DIS-a.

U saopštenju se dodaje i da „DIS, kao najveća domaća trgovinska kuća sigurno ne spada u grupu spornih preduzeća koja su dobila pomoć Fonda za razvoj, kako to može da se zaključi iz teksta koji je objavljen u listu Danas“ navodi se u saopštenju te kompanije. Dodaje se i da je stavljanje DIS-a u vezu sa firmama „kontroverznih biznismena, hapšenih zbog malverzacija i tajkuna bliskih političarima“ potpuno neosnovano, zlonamerno i šteti ugledu koji je naša kompanija stekla dugogodišnjim i potpuno legalnim poslovanjem u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari