Suvlasnik Doma vode Voda voda u Banji Vrujci, kod Valjeva, po svemu sudeći bi mogao postati proslavljeni košarkaš Vlade Divac, piše beogradski dnevnik Pregled. Na taj način su okončana višemesečna nagađanja o prodaji 30 odsto (kapitala) nekog od nezavisnih preduzeća Si end Si grupe.

Suvlasnik Doma vode Voda voda u Banji Vrujci, kod Valjeva, po svemu sudeći bi mogao postati proslavljeni košarkaš Vlade Divac, piše beogradski dnevnik Pregled. Na taj način su okončana višemesečna nagađanja o prodaji 30 odsto (kapitala) nekog od nezavisnih preduzeća Si end Si grupe. „Zainteresovani smo da ostvarimo partnerstvo kroz 30 odsto udela u nekom od nezavisnih preduzeća unutar (Si end Si) Grupe kako bismo konkretnom saradnjom ostvarili uslove za dalji razvoj brendova i osvajanje svetskog tržišta“, rekao je vlasnik subotičke Si end Si grupe Vojin Đorđević Pregledu . Kako je precizirao, to znači da Si end Si u budućnosti može imati šest strateških partnera sa maksimalnim učešćem od 30 odsto u pojedinačnim nezavisnim preduzećima, članicama Grupe. Pregled najavljuje da su u ovom trenutku u igri i Gorki list , Podrum Palić , kao i deo udela u fabrici sokova Sinalko Srbija, gde je Đorđević suvlasnik sa 44 odsto kapitala. „Nijedan od tih delova ne bih prodao kompletno, a posebno ne celu kompaniju Si end Si. Divcu sam, kao i ostalim potencijalnim investitorima, jasno rekao da bih bio spreman da prodam 30 odsto učešća u nekim od tih nezavisnih kompanija“, rekao je Đorđević.
On je istakao da je istim povodom stiglo „nekoliko vrlo primamljivih i ozbiljnih ponuda“, među kojima su „jedna evropska kompanija, nekoliko (investicionih) fondova i jedna od najvećih japanskih kompanija, koja nudi basnoslovnu sumu i veliki potencijal za razvoj u Aziji“.
Đorđević je u novembru 2006. demantovao pisanje medija da će Dom vode Voda voda u Banji Vrujci biti prodat hrvatskoj kompaniji Agrokor za 25 miliona evra. Vlade Divac je, prema saznanjima Pregleda , u pregovore sa Đorđevićem navodno ušao kada je saznao da je kompanija Si end Si u velikim dugovima. Prema istom izvoru, od 10 analiziranih firmi Si end Si, njih osam je 24. marta bilo u blokadi sa oko 15,8 miliona evra, a taj iznos je danas manji za 27,3 miliona dinara. Od 1. janura do 15. marta Voda voda je imala izvoz od 964.741 litara vredan 197.337 evra, pri čemu je 39 šlepera najčešće išlo u Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Sloveniju. Jedan kontejner je izvezen u Koreju, dva u Singapur, a na rusko tržište 55.800 litara. Detaljnu analizu poslovanja i procenu vrednosti Doma vode Voda voda radio je Ces mekon .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari