Građani Srbije koji imaju akcije u Naftnoj industriji Srbije u julu ili avgustu mogu da očekuju isplatu dividende izjavio je juče direktor te kompanije Kiril Kravčenko.


On je rekao da ne može da precizira kolika će biti vrednost dividende jer o tome odluku treba da donese Upravni odbor NIS-a. U Agenciji za privatizaciju i Naftnoj industriji Srbije za Danas nisu mogli da potvrde na koji način će građanima dividende biti isplaćene. Dobro obavešteni izvor Danasa pak tvrdi da odluka o tome na koji način će se isplatiti dividende još uvek nije doneta.

– Reč je o veoma opsežnom poslu, jer postoji veoma veliki broj malih akcionara. Stoga se u ovom trenutku razmatra više mogućnosti o tome na koji način će dividende biti isplaćene građanima. Ipak, najverovatniji model je da će mali akcionari dividende dobiti putem svojih računa u pošti a oni koji imaju brokera posredstvom njih – ističe naš izvor.

Inače, generalni direktor NIS-a je gostujući na RTS-u, izjavio i to da će ta kompanija povećati količinu prerađene nafte, koja je prošle godina iznosila 2,3 tone, za pedeset odsto i najavio da ta kompanija planira isto povećanje i u naredne dve godine.

– Analiziramo sada tržišta Hrvatske i Mađarske, a čekamo i rešenje Vlade da se proširimo i na Kosovo i Metohiju. Ako to uspemo, imaćemo čitav region – kazao je Kravčenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari