Đedović Handanović: Jadarit kojim raspolažemo je nešto čime Srbija može da ide putem samoodrživosti

Ostavite komentar


  1. Ovi lobisti ne biraju sredstva! Umesto lazi, dobro bi bilo da nam kaze kako NISTA od rudarenja necemo dobiti, kao sto ne dobijamo ni od drugih rudnika koje imamo. Rudna renta, najmanja u Evropi od 3% je SVE. A koliko ce nas rudnik kostati, niko ni ne moze da izracuna. „Građani Srbije u proseku žive sedam godina kraće od stanovnika zemalja Evropske unije.“ Trovanje zemlje, vazduha i vode ce biti mnogostruko vece, a zivotni vek jos kraci. Oni i tako ne nameravaju ovde da zive. Njih zanimaju samo pare. Kada sve rasprodaju i uniste, spakovace se i otici.

  2. Gospode, koliko praznih izjava, kako ne biti hipnotisan na kraju. A subliminalna poruka je? Zagađenje ćemo rešiti zelenom energijom koju ćemo dobiti dodatno sami sebe samoodrživo zagađujući?

  3. Ova litijumasica je i dosla ovde da nam otruje nebo, zemlju i prirodu. Kad smo vec toliko zagadjeni, kao sto gospoda primecuju, kako ce nam rudnik onda smanjiti zagadjenje?!

  4. Kranje je vreme da narod uzme u ruke motku i najuri ovu BAGRU od papige pa valjda je veći stručnjak profesorkaDragana Đ. od papige Handović.

  5. Prava istina je da Srbija nazaduje, EU ćuti jer će dobiti litijum, krimosi ostaju na vlasti, a nama ostaje otrovana opljačkana zemlja -ako nam i to ne oduzmu.

  6. Sramotno je što ova žena, majka, neukom svetu prosipa ovako nečasnu priču o jadaritu i velikoj šansi za Srbiju. Godinama je živela u inostranstvu, a ako (ne daj Bože) ova priča završi rudarenjem, ona i porodica put pod noge, gde je čeka „zasluženi bonus“ za lobiranje.

  7. Фасцинантно је колико празних прича просипају сви који заговарају рударење – све је на часна реч.

  8. Mort: „Srbija napreduje u zastiti zivotne sredine i dekarbonizaciji.“ Hajde sto ova NASA laze i prica bajke, ali Mortova je bas na teskim drogama ili svesno, a debelo laze.

  9. Nemamo struje, hrane, vode… Samo korupcije za izvoz i ona priča o samoodrživosti dok strane firme treba da ubiraju kajmak od tog jadarita/litijuma – i Rio Tinto i neki proizvođači baterija i automobila. Jedino ne govori gde će ta vozila da se pune, nema mreže. Ili koliki je uticaj na okolinu proizvodnje i reciklaže li-jon baterija. I ko će to da plati… Mi nemamo industriju.

  10. Sve afričke zemlje su se obogatile, čim su stranci počeli kod njih rudariti. Deca su srećna, imaju sve uslove za perfektan razvoj. Ne moraju da idu u Evropu kao izbeglice i ostavljajući živote u Sredozemnom I Jadranskom moru.
    Živela Srbija, ako Bog da stižemo Afriku.

  11. Ova je zbog ovoga dovedena da lobira a usput i da razori do kraja EPS.Preseli se curo u Loznicu i živi tamo…

  12. Sto je narod dezorjentisaniji to ovakve spodobe imaju siri teren za lazi, obmanjivanje, zaprasivanje i zasipanje mozgova- koje su kvalifikacije doticne da ovako prosipa prazne price o rudarenju….koji su to strucnjaci imenom i prezimenom koji podrzavaju i pravdaju…ja znam samo one koji su stali svojim imenom i prezimenom i strucnim znanjem i akademskim zvanjem i svojim integritetom, a PROTIV su!!!
    Da li ce ostati neko iza svega da im sudi za nedela i zlo sto cine svojim gradjanima i “svom” narodu koji se kune u “njih”.
    Jadna li si Srbijo!!!

  13. Pa sve sto ste mogli ste pokrali i unistili,pa sad zbog vas takvih samozivih koji bi gazili preko mrtvih ovaj narod mora da se raseljava sa svojih ognjsta i da zivi na zatrovanoj zemlji…o kakvoj samoodrzivosti Vi pricate bre

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.