Đedović Handanović sa predsednikom kineskog CMEC: Da Kostolac B3 što pre bude predat EPS-u

Ostavite komentar


  1. Od potpisa ugovora proći će u novembru deset godina a TE snage 350 MW još nije završen.To je svetski rekord u dužini gradnje.Za to vreme mogla se izgraditi nuklearna elektrana snage 1.000 MW.

  2. Trebalo je sad već davne 2020 da bude na mreži,kašnjenje je ogromno,izgradnja je spadala u drugi deo realizacije obnove energetskog sistema u Kostolcu,prvi deo je bila luka,remont B1,odsumporavanje i ona čuvena pruga koje nema,drugi deo je išao od 2015 do 2019 te izgradnja B3,2019 ta funkcionalna proba 2020 ta na mreži

  3. Kada je započet projekat? Bilo bi interesantno da se navede koliko izgradnja takvog kapaciteta traje u drugim zemljama?

  4. 7 godina za blokčić od 350 MW, sramotno. Učestvovao sam u projektu u Južnoafričkoj republici gde je za isti taj period izgradjena termoelektrana Kusile kraj Pretorije koja ima 6 blokova po 800 MW. Uporedite 350 MW i 4800 MW za približno isto vreme.Ko ne veruje neka proveri na internetu. Da umalo zaboravih, tamo su nosioci posla bili Japanci Micubiši-Hitači.

  5. Kad skloniš inženjere koji rade 20,30 godina i dovedeš neiskusne podanike i penzionere to tako bude.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.