Đedović i direktor Transnafte o izgradnji naftovoda Srbija - Mađarska 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE SRBIJE/Emilija Jovanović

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović i v.d. direktora „Transnafte“ Bogdan Kuzmanović su danas razgovarali o pripremi izgradnje naftovoda Srbija-Mađarska, saopštilo je Ministarstvo.

„Ubrzo nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju o izgradnji naftovoda sa Mađarskom, formirana je posebna Radna grupa za ovaj projekat čime smo praktično krenuli u njegovu realizaciju. Cilj nam je da izgradnjom ovog naftovoda dobijemo još jedan pravac snabdevanja sirovom naftom“, rekla je Đedović.

Razgovor s predstavnicima „Transnafte“ koja će biti investitor u tom projektu, bio je i o narednim koracima izrade planske i tehničke dokumentacije za taj naftovod i o drugim projektima važnim za povećanje kapaciteta za skladištenje nafte i naftnih derivata.

Ministarka je podsetila da je izgradnja naftovoda Srbija-Mađarska jedan od prioritetnih projekata u Polaznim osnovama plana razvoja energetske infrastrukture i mera energetske efikasnosti za period do 2028. sa projekcijama do 2030. godine, kojeg je usvojila Vlada Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari