Đedović: Srbija nema „čarobni štapić“ da preko noći ugalj zameni drugim izvorima

Ostavite komentar


  1. Kada bi drzava dala subvencije, da svi koji imaju kotao na ugalj, pređu na pelet, tvoje misljenje mi ne bi bilo potrebno. Ali posto ste 0 sa mozgom svi redom tako je. 1000€ sa ulozio da prepravim pec i sa uglja presao na pelet

  2. Niko ne traži da se sa uglja pređe na izvore energije koji manje zagađuju životnu sredinu. Godinama se samo priča o energetskoj tranziciji i mnogo je vremena izgubljeno a da se ništa pametno nije preduzelo. Na čelne pozicije i u EPS-u i u ministarstvu se dovode partijski poslušnici i nestručan kadar koji demotiviše ljude koji nešto znaju. Srbija ima na raspolaganju najbolju tehnologiju na svetu iz oblasti obnovljivih izvora energije, a to je patentirana i naučno verifikovana solarna elektrana koju je razvio Prof dr ing Petrović Vladan iz Badnjevca. Ni EPS ni Ministarstvo nisu smisleno ni odgovorili na mnogobrojne dopise koji su njima upučeni da bi ih upoznali sa potencijalom te tehnologije, a kamoli da su preuzeli neke aktivnosti koje bi u budućnosti obezbedile energetsku nezavisnost i pokrenulo proizvodne kapacitete u Srbiji. Znanje je moć, a neznanje je još moćnije, što se jasno vidi kod nas u elektroprivredi.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.