Đilas: U Supermarketu kojim upravlja Vučić, a njegove odluke sprovodi Vučević , građani mogu naći paštetu za neverovatnih 37 dinara 1Foto: Z. S. M.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas istakao je danas povodom akcije „Najbolja cena“ koju je predstavio premijer Miloš Vučević da je „svako pojeftinjenje proizvoda u prodavnicama dobro i lanci supermarketa ih stalno imaju i zovu se ‘Akcija'“.

„Vlada Srbije je danas pokrenula Akciju kojom je obuhvatila 81 proizvod i trajaće dva meseca. U Supermarketu kojim upravlja Vučić, a njegove odluke sprovodi Vučević (Supermarket W), građani mogu naći paštetu za neverovatnih 37 dinara. Ogromna pomoć, nema šta“, izjavio je Đilas.

„Često potrošači tvrde da supermarketi prvo podignu cenu pa je onda na Akciji kao smanje. To se desilo i u Supermarketu W (Vučić&Vučević). Cena čuvenog parizera od 259 dinara, kojom se šef prodavnice Aleksandar Vučić hvalio prošlog oktobra, podignuta je na ovoj Akciji na 299,99 dinara i nazvana je „najboljom cenom“. O toj najboljoj ceni parizera, koja je za 16 odsto veća nego pre 10 meseci, danas nas je obavestio šef na odeljenju delikatesa Miloš Vučević. Falila je samo kasirka Jorgovanka Tabaković da nam objasni kako nam se samo čini da u Srbiji postoji inflacija i da to što su u Srbiji cene mleka za tri godine porasle 63 odsto, šećera 72 odsto, mesa 41 odsto nije važno, jer imamo paštetu za 37 dinara.

Pre više od dve godine smo kao Stranka slobode i pravde predložili da se uradi analiza cena 100 najprodavanijih proizvoda u supermarketima i ako se utvrdi da prodajni lanci ostvaruju ekstraprofit, da im isti bude oduzet i cene smanjene. Upozoravali smo da su mnogi proizvodi koje uvozimo iz Evropske unije skuplji i po nekoliko puta u Srbiji nego u EU. Upozorili da se seljacima nude ponižavajuće cene za otkup proizvoda. Nisu nas slušali.

Tako i dalje seljaci u Leskovcu za kilo paradajza ne mogu da dobiju pedeset dinara, iako se paradajz u Beogradu prodaje za četiri puta toliko.

I dalje su kućna hemija, ali i mnogi drugi proizvodi skuplji u Srbiji nego u Nemačkoj, u kojoj je prosečna plata zvanično, po podacima Eurostata, veća od prosečne plate u Srbiji 2,5 puta.
I nikakva pašteta za 37 dinara to ne može promeniti“, ocenio je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari