Đorđević: Odnosi Srbije i Hrvatske na uzlaznom nivou 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, u razgovoru sa ambasadorom Hrvatske u Gordanom Bakotom, konstatovao je da su odnosi Srbije i Hrvatske na uzlaznoj putanju, da postoje nesuglasice koji građani Srbije imaju kada je reč o penzionom i socijalnom osiguranju, ali da postoji prostor da se to reši.

„Nesporno je da će regionalna ekonomska saradnja biti mnogo bolja, a samim tim biće i uspešnije privlačenje stranih investitora“, ocenio je Đorđević i istakao da je potrebno pronaći adekvatna rešenja, jer je to u interesu obe strane.

Bakota se saglasio sa potrebom intenziviranja saradnje Srbije i Hrvatske.

„U toku su pripreme poseta visokog nivoa Beogradu, gde očekujemo konstruktivne predloge koje bi mogle voditi i do zajedničkih investicija u narednom periodu“, ocenio je Bakota navodeći da bi mogli razgovarati i o otvaranju Hrvatske za srpske investitore.

Konstatovano je da je pragmatičnim i racionalnim pristupom u novim odnosima Srbije i Hrvatske otvoreno jedno novo poglavlje koje će biti dodatni impuls da se otvorena pitanja reše kao i da se u budućnosti razmatra o zajedničkim idejama i mogućnostima, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari