Đorđević: U Srbiji nema skoka u broju otkaza uprkos pandemiji

Ostavite komentar


  1. U Srbiji je velika socijalna neravnoteža izazvana, izneđu ostalog, i nepravednim mogućnostima zapošljavanja. Političke plenove u upravnim, nadzornim odborima, raznim komisijama, savetima treba prebaciti na transparentan način, na tržište rada. Ministrima i drugim upravljačkim koherentima povećati, znatno platu i pratiti njihov rad do zadovoljavajućeg nivoa a posle toga smena. Šta će jedan ministar građevine da priča o nasilju, Kosovu, predsedniku kad to nije u njegovom resoru. Treba zabraniti više od jedne funkcije po sili zakona. Dalje, rangiranje fakulteta. Vlada nam je puna funkcionera sa mega sega diplomama. Ekonomski fakultet ima jačinu u svetu a ovi fakulteti za štancovanje funkcionera su na nivou srednje škole. I dužina čekanja na birou je kriterijinm za zapošljavanje a ne sve preko zlatne veze. Ma treba uvesti red na tržištu rada, obezbeđivati što više kvalitetnih radnih mesta, pre svega oduzimanjem funkcija od političara. Ovako ministarstvo rada nikome ne koristi. I još nešto. Briga treba da bude za sve ljude u Srbiji, ne samo za zaposlene već i za nezaposlene. Vladine mere bi mogle da obuhvate i starije nezaposlene a ne samo mlade. U SAD-u postoji Zakon o brizi koji obuhvata sve kategorije društva. To treba Srbiji.

  2. Grupa od četrdesetak radnika iz Indije nastavila je, i u večernjim satima, svoj protest organizovanim štrajkom glađu na Trgu Jovana Sarića ispred zgrade Skupštine grada Kraljeva. Danas Z. Nikolić 20. avgusta 2020. 00.11.
    Citate li stampu druze ministre u tehnickom mandatu ?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.